Musorujsag
Élő Eredmények

Rekordbüntetést osztottak ki az Aus. Openen

MTI
Rekordösszegű pénzbírságot kapott Mischa Zverev, mivel sérülés miatt feladta nyitófordulós mérkőzését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A német játékos múlt kedden 6:2, 4:1-es hátrányban volt a dél-koreai Csung Hje On ellen, amikor közölte, hogy vállsérülés miatt nem tudja folytatni. A 30 éves Zverevet – aki egyedüliként adta fel az első körös meccsét a tornán – ezért a szervezők arra kötelezték, hogy 47 ezer dolláros pénzdíjából 45 ezret adjon vissza. Ha még az Australian Open előtt visszalépett volna, akkor a javadalmazásának a felét megtarthatta volna. Így viszont a Grand Slam-tornák legnagyobb összegű pénzbírságával sújtották.

A Grand Slam-tornák rendezői novemberben közölték, hogy 2018-tól pénzlevonással sújtják azokat, akik a főtábla első fordulójában meccs közben visszalépnek, vagy a szokásosnál rosszabb teljesítményt nyújtanak. Ezzel akarták elejét venni annak, hogy a játékosok sérülten is elinduljanak a nagy tornákon csak azért, hogy felvegyék az első fordulós szereplésért járó összeget. Azok, akik a sorsolás előtt visszalépnek, megkapják a pénzdíj ötven százalékát, míg a maradék részt a helyükre a főtáblára kerülő „szerencsés vesztesek” érdemlik ki.

Zverev közölte, hogy fellebbez a pénzbírság ellen.

További tartalmak