Musorujsag
Élő Eredmények

Federer megzavarta Fucsovicsot a zenehallgatásban

Federer megzavarta Fucsovicsot a zenehallgatásban

M1/m4sport.hu
A múlt héten kiadott világranglistán a 60. helyen állt Fucsovics Márton, hazánk első számú férfi teniszezője. Magyar férfi játékost 1985 óta nem jegyeztek ilyen előkelő helyen a rangsorban. Fucsovics Márton és Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára az M1 Ma Reggel című műsorában mesélt a top 100-ig vezető útról és a jövőbeli tervekről.

„Életemben először kezdtem az évet top százasként” – kezdte Fucsovics, aki kitűnő világranglista helyezésének köszönhetően az ATP-tornákon és az Australian Openen is a főtábláról kezdhette küzdelmeit.

„Nagyon motivált voltam év elején, szerintem meg is látszódott az eredményeimen. Azóta 380 pontot sikerült gyűjtenem, ami a top 100-hoz már a fele pont, úgyhogy nagyon remélem, év végéig is kitart ez a lendület” – mondta a 25 esztendős teniszező, majd hozzátette, nagyon jó érzés végre ott játszani, ahova mindig is vágyott.

Fucsovics Márton menetelése a világranglistán Fucsovics Márton menetelése a világranglistán

Richter Attila úgy érzi, Magyarország Babos Tímea és Fucsovics Márton teljesítményének köszönhetően megérkezett a világ élvonalába, azonban kiemelt egy ennél is fontosabb tényezőt: „Mögöttük van egy ugyanilyen fiatal gárda, akiknek végre van példaképük. Fölnézhetnek valakire, a lányoknál Timire, a fiúknál Marcira.”

Fucsovics Márton elárulta, a legutóbbi amerikai túráján, Indian Wellsben és Miamiban kezdte el azt érezni, hogy már vetélytársai is más szemmel tekintenek rá: „Már mindenki odajött, lepacsizott, kezet fogott velem. Federer is úgy köszönt, éppen zenét hallgattam az öltözőben és hátulról megkocogtatta a vállam, hogy »helló, mi újság«. Ez már nagyon jó érzés.”

A teniszezőknél véget ért a keménypályás szezon, mindenki gőzerővel készül a salakos versenyekre, amelyeket elmondása szerint Fucsovics is nagyon vár. A magyar sportoló következő megmérettetése két hét hazai felkészülést követően Marokkóban lesz, majd Monte-Carlóba utazik és április végén pályára lép a Budapesten második alkalommal megrendezésre kerülő ATP-tornán, amelyen top 10-es játékos is szerepel az indulók között.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva megtekintheti.

További tartalmak