Musorujsag
Élő Eredmények

A címvédő legjobbja bojkottálja a Davis-kupát, ha reform lesz

MTI
A címvédő francia válogatott egyik legjobbja, Lucas Pouille bojkottálja a tenisz Davis Kupát, ha a nemzetközi szövetség (ITF) megreformálja a sorozatot.

A tavalyi, Belgium elleni finálé győztes pontját szerző játékos az olaszok elleni, péntektől vasárnapig tartó genovai negyeddöntő előtt úgy fogalmazott, hogy az ITF „bemutató mérkőzéseket kíván csinálni a sorozatból, ezen pedig „nem kívánja képviselni Franciaországot”.

„Ha november utolsó hetére kerül a tervezett torna, az alaposan befolyásolja mindannyiunk felkészülését a következő szezonra” – tette hozzá a világranglistán 11. teniszező.

Villeneuve-d'Ascq, 2017. november 26. A francia Lucas Pouille a Davis Kupa döntőjében a belga Steve Darcis ellen játszott mérkőzés végén a franciaországi Lille melletti Villeneuve-d'Ascq település Pierre Mauroy Stadionjában 2017. november 26-án. Pouille 6-3, 6-1, 6-0-ra nyert a Franciaország és Belgium közti csapatverseny végső mérkőzésén, biztosítva ezzel a francia együttes 3-2 arányú győzelmét. (MTI/EPA/Yoan Valat) A franciának a haja is égnek áll a reform ötletétől (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

Az ITF által február végén közölt tervezet szerint 2019-től a tenisz világkupa néven rendezendő egyhetes eseményen dőlne el a trófea sorsa: a Davis-kupa világcsoportjának mostani lebonyolítási módja – az egyik válogatott otthonában négy egyéni és egy páros mérkőzésen dől el a továbbjutó sorsa – helyett novemberben nagyszabású finálét rendeznének 18 válogatott részvételével.

A tizenhat világcsoportos teniszválogatott mellett két további meghívott csapat vehetne részt a csoportküzdelmekben, melyet egyenes kieséses szakasz követne. Egy találkozón két egyes és egy páros mérkőzést vívnának, minden találkozó két nyert szettig tartana. A csoportküzdelmek után a negyeddöntőről lemaradó világcsoport-résztvevők a bennmaradásért játszanának ugyanott az I-es zónából kvalifikált, feljutásért küzdő csapatokkal.

A módosításról az ITF éves közgyűlésén szavaznak majd augusztusban, Orlandóban.

További tartalmak