Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics továbbjutott Cincinnatiben

MTI
Fucsovics Márton szoros mérkőzésen nyert az egyesült államokbeli Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna nyitófordulójában és a legjobb 32 közé jutott.

A világranglistán 48. magyar játékos a versenyeket szervező ATP honlapjának beszámolója szerint három szettben, 2 óra 32 perces mérkőzésen, a döntő játszma rövidítését 8-6-ra megnyerve győzte le a selejtezőből feljutott lengyel Hubert Hurkaczot, aki 114. a rangsorban.

A 26 éves Fucsovics a májusi, genfi verseny óta nem tudott döntő szettes találkozót nyerni, azóta sorozatban négyet bukott el. Hurkacz-cal februárban a budapesti challenger-tornán már találkozott, és akkor is döntő szettes meccsen búcsúztatta ellenfelét.

Következő ellenfele a 8. helyen kiemelt – és a nyitókörben erőnyerő – Dominic Thiem lett volna, ám a Roland Garroson döntős osztrák bejelentette, hogy betegség miatt visszalép a cincinnati viadaltól. Így Fucsovics a szerencsés vesztesként beugró Guillermo Garcia Lopezzel csap össze a folyatásban, aki 71. az ATP-rangsorban.

A 35 éves spanyol eddig négy alkalommal indult Cincinnatiben, de csak egyszer sikerült főtáblás meccset nyernie, idén a selejtező utolsó fordulójában a 102. helyezett amerikai Bradley Klahntól kapott ki. Garcia Lopez öt ATP-tornagyőzelméből kettőt kemény pályán aratott, s – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – a magyar játékosok ellen 2-0-s mérleggel rendelkezik. Igaz, legutóbb 14 éve játszott magyarral, akkor Kisgyörgy Gergelyt verte két szettben, előtte négy évvel pedig Fonó Lászlót győzte le.

Ha Fucsovics rajta is túljut, akkor a Nisikori Kej-Stan Wawrinka találkozó győztesével játszik, utána pedig akár a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer is következhet.

férfiak (6,3 millió dollár összdíjazás):
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton – Hubert Hurkacz (lengyel) 4:6, 6:3, 7:6 (8-6)

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1087921"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fucsovics továbbment Cincinnatiben
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/08/K__AP20180814218-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak