Musorujsag
Élő Eredmények

A franciák csalódottak, hogy Nadal nem játszhat ellenük a Davis-kupában

MTI
Yannick Noah, a francia Davis-kupa-csapat szövetségi kapitánya szerint a spanyol teniszválogatott a sérülés miatt hiányzó Rafael Nadal nélkül is esélyesebb náluk a hét végi elődöntőben.
(Fotó: Reuters/Gonzalo Fuentes) (Fotó: Reuters/Gonzalo Fuentes)

Noah az összecsapás keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: teniszrajongóként természetesen „csalódott”, amiért Nadal nem léphet pályára – a világelső pénteken, a US Open elődöntőjében térdsérülés miatt adta fel a küzdelmet az argentin Juan Martin del Potro ellen a második játszmát követően -, kapitányként viszont meggyőződése, hogy mindent megváltoztat az ellenfél legjobbjának hiánya. A felkészülésüket és az esélyeiket egyaránt.

„Amikor Nadal pályára lép, akkor az általában két pontot jelent a spanyoloknak” – mondta a szakember, aki hozzátette, a világelső nélkül ellenfelüknek kevesebb, nekik viszont több esélyük van a győzelemre, de az erőviszonyokat figyelembe véve még mindig inkább a spanyolokat tartja a favoritnak, mint a címvédő francia együttest.

Az összecsapást Lille-ben rendezik, a franciáknál Lucas Pouille (a világranglista 19. helyezettje), Richard Gasquet (24.), Benoit Paire (54.), Nicolas Mahut (150.) és Julien Benneteau (57.) kaphat szerepe. A spanyoloknál Sergi Bruguera szövetségi kapitány Albert Ramost (55.) hívta meg Nadal helyett, rajta kívül Pablo Carreno (21.), Roberto Bautista (26.), Feliciano Lopez (74.) és Marcel Granollers (101.) léphet pályára.

A másik elődöntőben a horvátok Zadarban fogadják az amerikaiakat.

További tartalmak