Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor: Mindenre képesek vagyunk

m4sport.hu/M4 Sport
Fucsovics Márton hiányában Csehország a Davis-kupa-osztályozó esélyese, ám Piros Zsomborék nem feltartott kézzel állnak ki a hétvégi párharcra.
Férfi Davis-kupa-válogatott (Fotó: huntennis.hu) Férfi Davis-kupa-válogatott (Fotó: huntennis.hu)

„A higgadtság megtartása lesz a kulcs, és hogy Mátéval ne legyen lámpalázunk első Davis-kupa-mérkőzésünkön” – nyilatkozta az M4 Sportnak Piros Zsombor, aki Fucsovics Márton és a sérüléssel bajlódó Balázs Attila hiányában Valkusz Mátéval játssza majd az egyeseket, és párosban is ők ketten kaphatnak lehetőséget.

A 18 éves teniszező már pályára lépett a sorozatban, ám úgy véli, a belga Julien Cagnina elleni győztes meccs tét nélküli volt.

„Ez egy kicsit nagyobb falat lesz, sőt sokkal. De jól ment az edzés, jó formában vagyunk, az összhang is megvan a csapatban. Úgy gondolom, hogy mindenre képesek vagyunk, de hatalmas teljesítményt kell nyújtanunk” – így Piros, akinek a győzelem lebeg a szeme előtt, de már egy szoros, ötmeccses vereség esetén is büszke lenne a csapatra.

Köves Gábor (Fotó: huntennis.hu) Köves Gábor (Fotó: huntennis.hu)

Köves Gábor szövetségi kapitány szerint is kemény párharcokra számíthat a két magyar fiú, hiszen egyikük sem játszott még tétmeccset a Davis-kupában.

„Óriási a felelősségem abból a szempontból, hogy hogyan vezetem be ezekbe a mérkőzésekbe őket, hiszen úgy gondolom, Piros Zsombor és Valkusz Máté hosszú távon is vezéregyéniségei lehetnek a válogatottnak.”

A cseh Lukas Rosol nem tagadta, Fucsovics távolmaradásával ők lettek a párharc esélyesei, de a hazai pálya sokat segíthet a magyar csapatnak. Csapattársa, a 25 éves Jiri Vesely amondó, bár sok feszültséggel és idegeskedéssel jár a sorozat, ő mégis nagyon szereti.

„A Davis-kupa mindig különleges. Nem tudhatod, milyen napot fogsz ki, éppen jól vagy rosszabbul fogsz játszani. Én személy szerint nagyon szeretek Davis-kupán részt venni, és ha őszinték akarunk lenni, akkor valljuk be, mi vagyunk az esélyesebbek.”

A Csehország elleni Davis-kupa-osztályozó pénteken kezdődik és vasárnapig tart. A mérkőzéseket a Duna World és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak