Valkusz simán kikapott, egyenlítettek a csehek a Davis Kupában

Hiába Piros Zsombor fantasztikus sikere, csapattársa nem tudta növelni ez előnyt.

Valkusz Máté három szettben kikapott Lukas Rosoltól a Magyarország-Csehország tenisz Davis Kupa világcsoport osztályozó második pénteki mérkőzésén, ezzel a budapesti párharc 1-1-re áll.

Piros Zsombor hihetetlen győzelme után valamelyest megfogyatkoztak a nézők a Lurdy Ház parkolójában kialakított stadionban. Így néhány százan látták, amint a második meccsen a világranglistán 185. Rosol hamar faképnél hagyta az első DK-mérkőzését vívó Valkuszt, és alig 22 perc alatt besöpörte a nyitószettet (1:6).

A 33 éves ellenfél - aki 26. is volt az ATP-rangsorban - a második játszmában is brékelőnybe került, így 4:2-re elhúzott. A 20 esztendős magyar nemsokára ismét elvesztette az adogatását, ami 57 perc elteltével a szettjébe került (2:6).

A harmadik felvonásra már hűvös időben került sor, a 196 centis Rosol 2:2-nél újra elvette Valkusz szervajátékát. A magyar játékosnak megvoltak a lehetőségei a 4:4-hez, de nem élt velük, cseh riválisa pedig 5:4-nél kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 35 percig tartott.

A szombati páros mérkőzésen Nagy Péter és Borsos Gábor száll szembe Adam Pavlasekkel és Roman Jebavyval 16 órától.

Davis Kupa, osztályozó:
Magyarország-Csehország 1-1 - állás az első nap után
Valkusz Máté-Lukas Rosol 1:6, 2:6, 4:6
korábban:
Piros Zsombor-Jirí Vesely 3:6, 6:4, 4:6, 7:6 (7-3), 7:5
szombaton:
Nagy Péter, Borsos Gábor-Adam Pavlasek, Roman Jebavy 16.00
vasárnap:
Valkusz Máté-Jiri Vesely 13.00
Piros Zsombor-Lukas Rosol