A kórházban ért véget a pályafutása az osztrákok nemzeti hősének

Rosszullét miatt nem tudott kiállni búcsúversenyén a negyeddöntőre Jürgen Melzer a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztornán.

A 37 éves játékos – aki valóságos nemzeti hősnek számít Ausztriában – hétfőn bravúrral legyőzte a világranglistán 404 hellyel előtte álló kanadai Milos Raonicot, és szerda este az ATP-rangsorban nyolcadik dél-afrikai Kevin Anderson lett volna az ellenfele. A kétszeres (2009, 2010) bécsi bajnok azonban súlyos gyomorfertőzést kapott, ezért visszalépett a mérkőzéstől. A rendezők ettől függetlenül látványos ünnepséget szerveztek neki a centerpályán, hogy legalább méltóképpen elbúcsúzhasson a közönségtől, csakhogy Melzer annyira rosszul volt, hogy ezen sem tudott megjelenni, és kivizsgálásra kórházba szállították. A ceremóniát így valamikor a héten pótolják majd.

„Szörnyű, hogy így ért véget a pályafutása, de a délután folyamán egyre súlyosabb lett az állapota, és szóba sem jöhetett, hogy megjelenjen a csarnokban” – jelentette ki Herwig Straka tornaigazgató.

Melzer, aki a tavalyi, budapesti challenger-torna döntőjében éppen Fucsovics Mártont győzte le, az utóbbi egy évben könyöksérülés miatt már alig teniszezett, és a Stadthalléban 43. alkalommal sorra kerülő verseny előtt bejelentette, hogy – legalábbis egyesben – ezután befejezi pályafutását. A szervezők szabadkártyával tisztelegtek „életműve” előtt, mivel a világranglista 426. helyezettjeként el sem indulhatott volna kedvenc tornáján.

A veterán teniszező három Grand Slam-trófeát gyűjtött párosban és vegyespárosban, emellett 2010-ben az év sportolójává választották hazájában.