Musorujsag
Élő Eredmények

Kemény pályán fogadják a magyarokat a Davis Kupában a németek

Kemény pályán fogadják a magyarokat a Davis Kupában a németek

MTI
A német férfi teniszválogatott Frankfurtban, kemény pályán fogadja a magyar csapatot február elején a Davis Kupa világcsoportjának selejtezőjében. A magyar szövetség csütörtöki közleménye szerint az összecsapásnak otthont adó frankfurti Fraport Arenában ötezer néző fér el.

A két együttes 1936-ban Düsseldorfban, 1971-ben pedig Münchenben találkozott egymással.

A nemzetközi szövetség (ITF) által átalakított DK selejtezőjét az eddig megszokott három helyett két nap alatt kell lejátszani. A német és a magyar válogatott párharcát február 1-jén és 2-án rendezik meg. A pénteki két egyes után szombaton egy páros, majd újabb két egyes mérkőzés következik. További változás, hogy három helyett két nyert szettre mennek majd a találkozók.

A selejtezőben még 11 párharcot rendeznek, és a továbbjutók csatlakoznak a kiemeltekhez. A 18-as mezőnyben biztos helye van az idei négy elődöntősnek – az amerikai, a francia, a horvát és a spanyol válogatottnak -, valamint a világranglistán elfoglalt helyezésével szabadkártyához jutott Nagy-Britannia és Argentína.

Borítókép: Budapest, 2018. szeptember 14. Piros Zsombor a cseh Jíri Vesely ellen a tenisz Davis Kupa Magyarország - Csehország osztályozóján játszott mérkőzésen a Lurdy-ház parkolójában felállított teniszpályán 2018. szeptember 14-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

További tartalmak