Musorujsag
Élő Eredmények

Federer kiköszörülte a csorbát az ATP-világbajnokságon

MTI
Roger Federer két sima szettben nyert Dominic Thiem ellen a férfi teniszezők szezonzáró ATP-világbajnokságának második fordulójában, Londonban.

A kedd esti egyes mérkőzés első két játéka hosszú és kiegyenlített volt, de aztán felpörögtek az események, Federer 1:1-nél, majd 4:2-nél elvette ellenfele adogatását, és 32 perc alatt szettelőnybe került. A 36 percig tartó második játszmában rögtön az első gémben brékelt, majd 5:3-nál ismét, ezzel javított helyzetén azután, hogy vasárnap kikapott Nisikori Kejtől.

Roger Federer a Dominic Thiem elleni meccsen a 2018-as ATP-világbajnokságon (Fotó: EPA/Andy Rain) Roger Federer a Dominic Thiem elleni meccsen a 2018-as ATP-világbajnokságon (Fotó: EPA/Andy Rain)

Lleyton Hewitt csoport, 2. forduló:
Federer (svájci, 2.)-Thiem (osztrák, 6.) 6:2, 6:3
korábban:
Anderson (dél-afrikai, 4.)-Nisikori (japán, 7.) 6:0, 6:1

Az állás:
1. Anderson 2 győzelem/2 mérkőzés
2. Nisikori 1/1
3. Federer 1/1
4. Thiem 0/2

A másik csoportban a világelső szerb Novak Djokovic mellett a német Alexander Zverev, a horvát Marin Cilic és az amerikai John Isner szerepel. A vasárnapig tartó világbajnokságon a csoportok első és második helyezettjei jutnak elődöntőbe. A torna összdíjazása nyolcmillió dollár (2,2 milliárd forint).

További tartalmak