Musorujsag
Élő Eredmények

Andy Murray Wimbledon után biztosan befejezi

m4sport.hu
Azt sem tartja elképzelhetetlenek, hogy a hétfőn kezdődő Australian Open lesz az utolsó Grand Slam viadala.
Andy Murray könnyeivel küszködve jelentette be, hogy idén vége. EPA/DANIEL POCKETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Andy Murray, a kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros Grand Slam-győztes brit teniszező bejelentette, legkésőbb az idei wimbledoni tenisztorna után felhagy az élsporttal. Hozzátette, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a hétfőn kezdődő Australian Open lesz az utolsó Grand Slam versenye.

Olyan fájdalmaim vannak, hogy nem vagyok benne biztos, még négy-öt hónapig tudok játszani. Wimbledonban még szeretnék pályára lépni, de nem biztos, hogy meg tudom csinálni” – mondta a játékos a könnyeivel küszködve az ausztráliai sajtótájékoztatón.

A 31 esztendős Murray, a hosszú kihagyás miatt a világranglista 230. helyére csúszott, és a – sokáig sérült játékosok számára bevezetett – védett rangsornak köszönhetően kapott helyet az Australian Open főtábláján. Ott az első fordulóban a spanyol Roberto Bautista Agut vár rá, aki a múlt héten megnyerte a dohai versenyt, többek között a világelső Novak Djokovicot legyőzve.

Mindent megtettem, hogy javuljon a helyzet, de az elmúlt húsz hónapban rengeteg fájdalmam volt. Jobb helyzetben vagyok, mint hat hónappal ezelőtt, de azt is tudom, jelenleg nem tudok olyan szinten játszani, mint korábban” – mondta megtörten a brit klasszis a BBC  beszámolója szerint.

Elmondta, lehetősége lenne egy újabb műtétre is, ami megszüntetné a fájdalmait, de erre nincs igazán garancia. Hozzátette, több olyan sportolóról is tud, aki ilyen jellegű beavatkozás operáció után vissza tudtak térni a profi játékhoz, de nem szeretne kockáztatni, emellett gondolnia kell a jövőjére, a tenisz utáni életére is.

Murray összesen 8 Grand Slam döntőben szerepelt, kétszer (2013, 2016) diadalmaskodott Wimbledonban – 1936 óta az első brit férfiként -, 2012-ben a US Openen ünnepelhetett. Aranyérmet nyert a londoni és a riói olimpián, ezzel ő az egyedüli a sportág történetében, aki egyéniben két ötkarikás bajnoki címmel büszkélkedhet. Pályafutása során 45 tornát nyert meg, 41 héten át vezette a világranglistát, tagja volt a 2015-ös Davis Kupa-győztes válogatottnak.

További tartalmak