Musorujsag
Élő Eredmények

Babosék már a nyolc között

Babosék már a nyolc között

mti (kép: epa)
Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének nyolcaddöntőjében.

Babosék ellenfele a belga Kirsten Flipkens és a svéd Johanna Larsson volt, akiket két szettben győztek le vasárnap, a találkozó 1 óra 10 percig tartott.

A magyar, francia duó csak a nyitójátékot követően volt hátrányban, ám ezután háromszor is elvette ellenfele adogatását, és 33 perc alatt nyerte az első játszmát. A folytatásra feljavult Flipkens és Larsson kettőse, amely 4:3-ig rendre hozta a szerváját. Babos és Mladenovic azonban 4:4 után „semmire” brékelt, majd saját adogatását is 0-ra hozta.

„Boldog vagyok a mai meccset illetően, mindenre találtunk megoldást. Nagyon jól kommunikálunk Kikivel, szerintem folyamatosan javul a játékunk – nyilatkozta honlapján Babos. – Mindig meg tudjuk oldani a nehezebb helyzeteket, úgy érzem, léptünk egy szintet a tavalyi US Open óta. Javul a teljesítményünk, jól meg tudjuk beszélni, hogy miben vagyunk erősek és miben kellene még javulnunk. Ezek alapján lépkedünk folyamatosan előre.”

A címvédő kettősre a negyeddöntőben a 9. helyen kiemelt amerikai Raquel Atawo és szlovén Katarina Srebotnik duója vár.

Egyesben a negyedik helyen kiemelt Alexander Zverev már a nyolcaddöntőben kiesett. A következő nemzedék legjobbjaként számon tartott német játékos kétórás mérkőzésen kapott ki a 2016-ban wimbledoni elődöntős kanadai Milos Raonictól. A 21 éves Zverev – aki várhatóan a német válogatott vezére lesz a magyarok ellen a jövő hétvégi Davis Kupa-osztályozón, Frankfurtban – az első két szettben hatszor is elvesztette az adogatását, s közben mérgében az ütőjét is összetörte. Vereségével továbbra sem javította meg eddigi legjobb Grand Slam-eredményét, a tavalyi Roland Garros-negyeddöntőt.

A nőknél búcsúzott a kétszeres Grand Slam-győztes Garbine Muguruza, a spanyol teniszező csak négy gémet nyert a cseh Karolina Pliskova ellen.

A US Open-címvédő Oszaka Naomi fordulatos meccsen verte a 13. kiemelt lett Anastasia Sevastovát.

Australian Open, páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 13.)  6:1, 6:4

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Raonic (kanadai, 16.)-A. Zverev (német, 4.) 6:1, 6:1, 7:6 (7-5)

női egyes, nyolcaddöntő:
Oszaka (japán, 4.)-Sevastova (lett, 13.) 4:6, 6:3, 6:4
Szvitolina (ukrán, 6.)-Keys (amerikai, 17.) 6:2, 1:6, 6:1
Ka. Pliskova (cseh, 7.)-Muguruza (spanyol, 18.) 6:3, 6:1

További tartalmak