Babosék szerint bőven van még tartalék a párosukban

Babos Tímea és Kristina Mladenovic úgy véli, hogy bőven van még tartalék az ausztrál nyílt teniszbajnokságon címvédőként szereplő párosukban. A magyar teniszező sajnálja, hogy Fucsovics Mártonnal kiestek vegyes párosban, de szerinte már annak is örülni kell, hogy végre együtt tudnak játszani.

Mint arról korábban beszámoltunk, a második helyen kiemelt magyar, francia duó bejutott a női páros elődöntőjébe az Australian Openen, a Babos, Fucsovics kettős ugyanakkor kikapott a nyolcaddöntőben.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic a 2019-es Australian Open női páros versenyének negyeddöntőjében 2019. január 22-én. (Fotó: EPA/Ritchie Tongo) Babos Tímea és Kristina Mladenovic a 2019-es Australian Open női páros versenyének negyeddöntőjében 2019. január 22-én. (Fotó: EPA/Ritchie Tongo)„Nagyon boldog vagyok, hogy egyik kedvenc versenyemen ismét sikerült az elődöntőbe jutnom” – idézi a MOL-csapat honlapja Babost. – Ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk, hiszen a páros világbajnoki címünk óta ez az első jelentős torna, ahol ráadásul címvédőként is indulhattunk el.”

A magyar teniszező hozzátette, francia párjával úgy vélik, bőven van még tartalék a játékukban. „Távolról sem hoztuk ki magunkból a maximumot.”

Babos és Mladenovic az egyetlen kiemelt duó az elődöntőben, ahol a Jennifer Brady, Alison Riske amerikai kettős vár rájuk. “A harmadik meccs lesz a miénk, helyi idő szerint 11 órakor játszunk a Margaret Court Arénában, remélhetőleg sok-sok magyar szurkoló előtt – mondta a soproni játékos a magyar idő szerint szerdán hajnali 4 óra körül kezdődő meccsről. – Brady és Riske két nagyszerű párosjátékos, az amerikai egyetemi rendszerben képezték ki őket, úgyhogy mindent tudnak, amit a párosról tudni lehet. Jól ritörnöznek, jól röptéznek, kemény ellenfél lesznek, ebben biztos vagyok. Bár együtt még soha nem jutottak el ilyen messzire Grand Slamen, azért vannak figyelemre méltó eredményeik.”A vegyes párosban elszenvedett vereséggel kapcsolatban Babos Tímea elmondta, az első fordulós győzelem ellenére van benne egy kis hiányérzet, de inkább annak örül, hogy végre együtt játszhatott Fucsovics Mártonnal. „Egy kicsivel szerencsésebb sorsolás, és minimálisan magasabb szintű összeszokottság hiányzott csak ahhoz, hogy még jobban szerepeljünk Marcival, de azért azt hiszem, néhány közös edzés után már az is szép eredmény, hogy nyerni tudtunk egy meccset. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még sokkal eredményesebben is szerepelni, elsőre nem volt ez rossz. Nagyon boldog vagyok, hogy Marcival egy párt alkotunk a pályán, bizakodva várom a következő közös versenyünket is.”

Babos azt is elmondta a mérkőzés után, hogy a második kiemelt ellenfél még önmagához képest is jobb formát mutatott. „Mindenkivel előfordul, hogy nem megy, nekünk sem ment ma igazán jól, az ellenfél meg szerintem önmagához képest is jobban játszott.”A 2020-as olimpiára készülő magyar duó legközelebb a május végi Roland Garroson lép pályára együtt.