Arn Gréta főtáblás a budapesti női tenisztornán

Arnnal együtt három magyar kezdi meg szereplését a BOK Csarnokban sorra kerülő 250 ezer dollár összdíjazású tornán

Arn a főtáblán az ötödik helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrovával találkozik.

A 39 éves magyar játékos - aki 443. a világranglistán - vasárnap három szettben verte a georgiai Ekaterine Gorgodzét (152.) a kvalifikáció első fordulójában, hétfőn a főtáblára jutásért pedig a 133. helyen álló Paula Badosa Gibert volt az ellenfele. A spanyol rivális 2:0-ra elhúzott, ám Arn rögtön kiegyenlített, majd rövidítésben hozta az első szettet. A másodikban az Australian Openen főtáblás ellenfél teljesen maga alá került, ekkor Arn már gémet sem vesztett, így a múlt heti fedettpályás ob-diadala után már sorozatban a hetedik meccsét nyerte meg, és a 2013-as ausztrál nyílt bajnokság óta először szerepelhet főtáblán egy WTA-versenyen.

"Hét meccsen vagyok már túl, de jól érzem magam fizikailag. Ma picit bealudtam az elején, aztán sikerült felrázni magam, a második szettben pedig elfáradt az ellenfelem" - mondta mosolyogva az MTI-nek. "A spanyol tegnap Nagy Adriennel játszott egy kemény háromszettes meccset, úgyhogy szerintem Adrinak is köszönhetem, hogy kiszedett belőle egy kis erőt."

A jövőről szólva Arn Gréta kifejtette, hogy szeretne visszatérni az első százba a világranglistán.

"Akár a top 50 is benne lehet, és nem mondom, hogy még van tíz évem a pályán, de sokan megmutatták már, hogy idősebb korban is lehet nagyon jól játszani. Ráadásul az én karrierem mindig úgy alakult, hogy játszottam négy-öt évet, aztán egy ideig nem, szóval bennem még nincs annyi elveszett energia, mint azokban, akik már 15 éve nyomják hétről hétre" - tette hozzá.

A főtáblán Arn Gréta az ötödik helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrovával találkozik.

Stollár Fanny és Bondár Anna szabadkártyát kapott a szervezőktől, így Arnnal együtt három magyar kezdi meg szereplését kedden a BOK Csarnokban zajló torna főtábláján.

Eredmények:
selejtező, 2. forduló:

Arn Gréta-Paula Badosa Gibert (spanyol, 3.) 7:6 (7-3), 6:0

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Parmentier (francia, 3.)-Konjuh (horvát) 7:5, 6:3
Krunic (szer, 4.)-Korpatsch (német) 6:0, 7:5
Petkovic (német, 6.)-Bogdan (román) 6:1, 6:0
Potapova (orosz)-Watson (brit) 6:4, 2:6, 7:6 (7-4)
Rus (holland)-Ferro (francia) 7:5, 6:3