Musorujsag
Élő Eredmények

Stollárék elődöntősök Budapesten

mti
A címvédő Stollár Fanny oldalán a brit Heather Watsonnal bejutott az elődöntőbe a budapesti 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna páros versenyében.

A csuklósérüléséből visszatérő magyar játékos és partnere – akiket harmadikként emeltek ki a szervezők – csütörtökön Paula Kaniával és Jana Szizikovával találkozott, a lengyel-orosz duó búcsúztatta szerdán Jani Réka és a svéd Cornelia Emily Lister kettősét. A nyitószettben Stollárék mind a négy adogatójátékukat elvesztették, míg az ellenfél csak egyet, amely ezzel 25 perc alatt játszmaelőnybe került.

Stollár Fanny (MTI Fotó: Kovács Tamás) Stollár Fanny (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A folytatásban a magyar-brit páros 4:1-re elhúzott, majd a különbséget tartva remek hálójátékkal kiegyenlített, így jöhetett a tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés. Ebben Stollárék 4-0-ra, majd 7-1-re megléptek, és onnan már nem engedték ki a kezükből a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott.

 A 2. kiemelt Begu, Voskoboeva páros lesz az ellenfele Stolláréknak.

A BOK Csarnokban a magyarok közül már csak Stollár van versenyben, aki szerdán búcsúzott egyesben.

páros, negyeddöntő:
Stollár Fanny, Heather Watson (magyar, brit, 3.)-Paula Kania, Jana Szizikova (lengyel, orosz) 1:6, 6:3, 10-4 – döntő rövidítés

További tartalmak