Musorujsag
Élő Eredmények

Andy Murray az év második felében már visszatérne

MTI
A korábbi kétszeres wimbledoni győztes jelenleg annak örül leginkább, hogy húsz hónap után végre nincsenek fájdalmai.
Andy Murray (Fotó: EPA/Hamish Blair) Andy Murray (Fotó: EPA/Hamish Blair)

Andy Murray várhatóan az év második felében visszatér a profi teniszhez azután, hogy január végén másodszor is megműtötték a csípőjét. A 31 éves volt világelső első lépésként Wimbledonban lép ismét pályára, de egyelőre csak párosban indul az All England Clubban, ahol egyesben két trófeát nyert.

„Szeretném folytatni a pályafutásomat, húsz hónap után végre nincsenek fájdalmaim. A rehabilitáció lassú, de jól haladok, meglátjuk, milyen ütemben javul az állapotom” – fejtette ki a kétszeres olimpiai bajnok. „Wimbledonban még korai lenne egyest is játszanom, és összességében hét-nyolc hónapot adtam magamnak, hogy eldöntsem, visszatérek-e a versenyteniszhez” – tette hozzá.

A világranglista 218. helyére lecsúszó Murray először a tavalyi év elején feküdt kés alá sérült csípőjével, emiatt 2018-ban mindössze 12 mérkőzést játszott. Idén védett ranglistájának köszönhetően indulhatott az Australian Openen, melyen az első fordulóban búcsúzott: a spanyol Roberto Bautista Aguttól kapott ki ötszettes, 4 óra 14 perces mérkőzésen.

Murray kétszer (2013, 2016) nyert Wimbledonban – 1936 óta az első brit férfiként -, 2012-ben a US Openen ünnepelhetett, aranyérmet szerzett a londoni és a riói olimpián, ezzel ő az egyedüli a sportág történetében, aki egyéniben két ötkarikás bajnoki címmel büszkélkedhet. Összesen 45 tornát nyert meg, 41 héten át vezette a világranglistát, tagja volt a 2015-ös Davis Kupa-győztes válogatottnak, és több mint 61 millió dollárt gyűjtött pénzdíjakból.

További tartalmak