Fucsovics nem bírt Wawrinkával

A magyar klasszis nagy küzdelemre késztette esélyesebb riválisát, aki végül közel három és félóráig tartó szoros meccsen tudott győzni.

Magyar idő szerint hétfőre virradóra Fucsovics Márton három szettben kikapott a világranglista 40. helyét elfoglaló svájci Stan Wawrinkától az Indian Wells-i kemény pályás ATP 1000-es teniszversenyen. A két játékos negyedszer mérkőzött meg egymással, Wawrinka harmadszor bizonyult jobbnak.

Az első szettben Fucsovics háromszor veszítette el a szervagémjét, így Wawrinka simán nyerte meg a közel egy órás játszmát. A második játékrészben 4-4-ig mindenki hozta a saját adogatását, majd mindketten elvesztették a sajátjukat, végül a magyar teniszező rövidítésben nyerte a játszmát.

A harmadik játékrészben Wawrinka ellépett, 4-2-re és 5-3-ra is vezetett, három meccslabdája is volt, de Fucsovics egyenlíteni tudott. az utolsó játékban egy újabb meccslabdát hárított a magyar versenyző, de a svájci az ötödiket már nem hibázta el és megnyerte a meccset, így a harmadik fordulóban ő csaphat össze honfitársával, Roger Federerrer.

"Nagyon színvonalas mérkőzésen vagyok túl, jól ütöttem a labdát, kevésen múlt a siker, és minden szettben megvoltak a lehetőségeim. Fáj ez a vereség, harcoltam minden pontért, de Wawrinka rutinos ellenfél, sok nagy csatával a háta mögött. Ezzel együtt remélem, hogy legközelebb hasonló meccsen fordított eredmény születik" - értékelt az MTI-nek Fucsovics .

A magyar játékos elmondta, még néhány napig Indian Wellsben marad, aztán a jövő hét közepétől már Miamiban edz, és egyelőre nem tudni, hogy az ottani szupertornán is kiemelt lesz-e.

Ezzel a magyarok számára véget ért a kaliforniai verseny, miután Fucsovics korábban párosban is kiesett, Babos Tímea egyesben és párosban is az első körben búcsúzott, míg Stollár Fanny a selejtezőben kapott ki.

ATP 1000-es TORNA, Indian Wells
2. forduló (a 32 közé jutásért)Eredmény:
Stan Wawrinka (svájci)–Fucsovics Márton (29.) 6:4, 6:7 (5–7), 7:5