Musorujsag
Élő Eredmények

Három top 20-as ellensúlyozhatja Fucsovics hiányát áprilisban

mti
Három top 20-as teniszező jelezte részvételi szándékát a Hungarian Open elnevezésű salakpályás férfi tornán, amelynek a budapesti Sport XI Sportcentrum ad otthont április 20. és 28. között.

A magyar szövetség (MTSZ) keddi tájékoztatása szerint a top 100-ból 34-en jöhetnek a magyar fővárosba, a legmagasabban jegyzett játékos pedig a kétszeres ATP-tornagyőztes és Davis Kupa-győztes horvát Borna Coric, aki jelenleg 12. a világranglistán. Visszatér a címvédő olasz Marco Cecchinato (16.), és pályára lép a 18. helyen álló georgiai Nikoloz Baszilasvili is. Újra Budapestre látogat Györe László (Laslo Djere), a szerb színekben versenyző, magyar származású játékos – aki karriercsúccsal a 32. – februárban Rio de Janeiróban szerezte meg karrierje első bajnoki címét.

epa07407072 Borna Coric of Croatia reacts during his semi final match against Roger Federer of Switzerland at Dubai Duty Free Tennis ATP Championships 2019 in Dubai, United Arab Emirates, 01 March 2019.  EPA/ALI HAIDER Borna Coric (fotó: EPA/ALI HAIDER)

„A hasonló nemzetközi versenyek által tud igazán hazánk bekapcsolódni a nemzetközi tenisz vérkeringésébe, a verseny hetében többek közt Budapestre is figyel az egész sportág” – jelentette ki Richter Attila, az MTSZ főtitkára. „A Hungarian Open lehetőséget ad többek között tehetséges fiataljaink, így Piros Zsombor és Valkusz Máté számára, hogy a legjobbakkal mérjék össze a tudásukat, és tovább fejlődjenek. Bízom benne, hogy Balázs Attila, aki ismét egészséges és újra versenyez, szintén pályára tud lépni” – tette hozzá.

Az MTSZ-szel vitában álló legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton (31.) jelen állás szerint nem lesz ott a Sport XI Sportcentrumban.

További tartalmak