Stollárék döntősök Guadalajarában

Stollár Fanny amerikai társával, Maria Sánchezzel dötőbe jutott a guadalajarai 125 ezer dolláros összdíjazású női tenisztorna párosversenyében.

Stolár Fanny (forrás: abiertozapopan.com)
Stollárék két játszmában győzték le az első helyen kiemelt japán Kato Miju, Ninomija Makoto duót, amely a tavaly, a Roland Garroson Babos Tímeát és Kristina Mladenovicot is legyőzte.

Az első szettben 3:3-után sorozatban három játékot nyert a magyar-amerikai duó. A másodikban 2:0-ról egyenlítettek a japánok, de 5:5 után újra breakelő Stollár és társa a meccsért adogatott, és le is zárták a találkozót. A fináléban a Cako, Zarazua amerikai, mexikói, illetve a Lister, Voracová svéd, cseh kettősök mérkőzésének a győztesével találkoznak.

„Óriási siker ez számunkra, hiszen mindkét japán versenyző sokkal előrébb áll a világranglistán, mint mi, de a szerváinkkal most nem tudtak mit kezdeni. Reméljük, hogy a szombati döntőben is meg tudjuk majd ismételni a mostani teljesítményünket és akkor teljesen mindegy, hogy ki lesz majd az ellenfelünk” – értékelt a találkozó után a 20 éves magyar teniszező.

Női páros, elődöntő:
Stollár, Sánchez (magyar, amerikai)–Kato, Ninomija (japán, 1.) 6:3, 7:5