Csípőműtétje után először teniszezett Andy Murray

Legutóbb az Australian Openen indult, bízik benne, jövőre is jelentős versenyeken állhat rajthoz.

Andy Murray (Fotó: EPA/Peter Klaunzer) Andy Murray (Fotó: EPA/Peter Klaunzer)Andy Murray januári csípőműtétjét követően először ragadott ismét teniszütőt.

A korábbi világelső brit játékos az Instagram-oldalára töltött fel egy videót "Kezdet" címmel arról, hogy egy ismeretlen helyszínen ütöget.

A 31 éves Murray várhatóan az év második felében tér vissza a profi teniszhez második csípőoperációja után. A skót játékos először tavaly év elején feküdt kés alá, emiatt 2018-ban mindössze 12 mérkőzést játszott. Idén védett ranglistájának köszönhetően indulhatott az Australian Openen, melyen az első fordulóban búcsúzott: a spanyol Roberto Bautista Aguttól kapott ki ötszettes, 4 óra 14 perces mérkőzésen.

Murray kétszer (2013, 2016) nyert Wimbledonban - 1936 óta az első brit férfiként -, 2012-ben a US Openen ünnepelhetett, aranyérmet szerzett a londoni és a riói olimpián, ezzel ő az egyedüli a sportág történetében, aki egyéniben két ötkarikás bajnoki címmel büszkélkedhet. Összesen 45 tornát nyert meg, 41 héten át vezette a világranglistát, tagja volt a 2015-ös Davis Kupa-győztes válogatottnak, és több mint 61 millió dollárt gyűjtött pénzdíjakból.