Musorujsag
Élő Eredmények

Aki svájci birtokot venne, fontolja meg Federer eladásra kínált földjét is

Aki svájci birtokot venne, fontolja meg Federer eladásra kínált földjét is

MTI
Eladja 35 millió svájci frankért (9,8 milliárd forint) egy beépítetlen birtokát hazájában Roger Federer, a svájciak 20-szoros Grand Slam-bajnok teniszezője.

A Tages-Anzeiger című svájci napilap értesülése szerint a 37 éves sztár 5500 négyzetméteres herrlibergi földjét értékesíti, amelyet 2012-ben vásárolt meg 21 millió frankért. Döntésének hátterében az áll, hogy családjával együtt inkább a St. Gallen kantonban található és 7600 lakosú Rapperswilben kíván építkezni. Ott nemrég szert tett egy 16 ezer négyzetméteres birtokra közvetlenül a Zürichi-tó partján, a földterület értékét 39 és 50 millió frank (11-15,7 milliárd forint) közé becsülik. Itt létesül majd egy luxusvilla teniszpályával, a terveken már dolgozik egy dél-afrikai és egy amerikai építész cég.

A vasárnap Miamiban 101. tornagyőzelmét ünneplő Federer magánvagyonát 400 millió euróra (126 milliárd forint) taksálják, ebből 110 milliót a versenyek pénzdíjaiból gyűjtött össze.

A volt világelső jelenleg a Graubünden kantonbeli, 500 lakosú Valbellában lakik, de Dubajban is fenntart egy luxuslakást.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Megvan Federer 101. tornagyőzelme is
A 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer nyerte meg a miami keménypályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a címvédő John Isnert.
Tenisz
Federer elődöntős, újabb esőszünet Miamiban
A 12. helyen kiemelt ausztrál Ashleigh Barty bejutott a női fináléba a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán, míg a háromszoros bajnok svájci Roger Federer simán bekerült a férfi elődöntőbe.
Sportok