Musorujsag
Élő Eredmények

Két magyar teniszező biztosan lesz a budapesti torna rangos mezőnyben

Két magyar teniszező biztosan lesz a budapesti torna rangos mezőnyben

mti
Öt magyar teniszező vesz részt a Hungarian Open elnevezésű, 524 340 euró (165,2 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tornán, amelynek a budapesti Sport11 Sportcentrum ad otthont szombattól.

A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a világranglistán 319. Valkusz Máté első ATP-főtáblás mérkőzését játszhatja, miután szabadkártyát kapott, míg Piros Zsombor (370.) ezúttal a selejtezőbe kapott szabadkártyát, és onnan próbál meg feljutni a főtáblára, ahol tavaly szerepelt.

Korábban eldőlt, hogy Balázs Attila (262.) a hétfőn kezdődő egyéni főtáblás küzdelmekben, míg a Nagy Péter, Borsos Gábor duó a párosok között bizonyíthat.

Az MTSZ-szel vitában álló legjobb magyar játékos, a jelenleg Monte-Carlóban versenyző Fucsovics Márton (37.) a budapesti helyett a barcelonai tornán szerepel.

A program szombaton kezdődik a selejtezőkkel, a kvalifikációs mezőnyben ott lesz többek között a korábbi Australian Open-döntős ciprusi Markosz Bagdatisz is.

A verseny legnagyobb sztárja a horvát Marin Cilic, a világranglista 11. helyezettje, a 2014-es US Open bajnoka ugyancsak szabadkártyával lép a magyar közönség elé. A 2017-es wimbledoni torna és 2018-as Australian Open döntőse mellett indul a XI. kerületben a kétszeres ATP-tornagyőztes és Davis Kupa-győztes horvát Borna Coric (13.), a címvédő olasz Marco Cecchinato (16.), a georgiai Nikoloz Baszilasvili (17.) és Györe László (Laslo Djere, 32.), a szerb színekben versenyző vajdasági magyar játékos is.

További tartalmak