Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics Márton mérkőzéslabdáról kapott ki Münchenben

MTI
Fucsovics Márton mérkőzéslabdáról veszített Marco Cecchinatóval szemben az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.
Fucsovics Márton (Fotó: Facebook) (Fotó: Facebook)

A világranglistán 35. magyar játékos pályafutása során harmadszor csapott össze a 19. helyen álló Cecchinatóval. A 26 éves olasz a torna harmadik kiemeltjeként előzetesen esélyesnek számított, igaz, Fucsovics eddigi két találkozásuk alkalmával – tavaly ugyanezen a versenyen, illetve Pekingben kemény pályán – nyerni tudott, mindkétszer két játszmában.

A müncheni tornán a magyar teniszező előbb az olasz Lorenzo Sonegót verte több mint háromórás csatában, majd 2 óra 39 perc alatt győzte le a brazil Thiago Monteirót.

Az első szettben Fucsovics ellenállhatatlanul játszott, első adogatásai mögött mindössze egy pontot veszített, s mivel fogadóként is jól teljesített – háromszor is brékelni tudta riválisát -, 35 perc után előnybe került.

A második játszmából mindössze három labdamenetet játszottak le, amikor eső miatt mintegy két órára félbe kellett szakítani a mérkőzést. A kényszerpihenő után Cecchinato jobban teniszezett és tartotta a lépést magyar riválisával. Fucsovicsnak 4:3-as vezetésnél hat bréklehetőségre volt szüksége ahhoz, hogy elvegye a tavaly Roland Garros-elődöntős olasz adogatását, de annak ellenére, hogy ez végül sikerült, nem tudta kiszerválni a találkozót. A magyar játékos 5:4-nél fogadóként így is eljutott mérkőzéslabdáig, Cecchinato azonban hárította azt, majd fordított és egyenlített.

A döntő felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, Fucsovicsnak ugyanakkor két bréklabdát is hárítania kellett, hogy ne kerüljön hátrányba. Még 4:4-nél is fej fej mellett haladtak a felek, egy játékkal később a magyar játékos két pontra került a továbbjutástól, de újabb mérkőzéslabdához nem jutott. Fucsovics a lehető legrosszabbkor, 5:5-nél viszont elveszítette a szerváját, Cecchinato pedig a következő játékban lezárta a 2 óra 23 perces mérkőzést.

A 27 éves magyar teniszező számára Münchenben egy évvel ezelőtt is a negyeddöntő jelentette a végállomást.

„Meccslabdáról elveszíteni egy meccset mindig fájdalmasabb, de egy baráttól kaptam ki, és az is pozitívum, hogy megvan a játékom, jól megy a tenisz. Mindenképp pozitív hét volt” – írta közösségi oldalán Fucsovics, aki a jövő héten Madridban versenyez, párosban pedig éppen Cecchinatóval indul.

Eredmény, negyeddöntő:
Marco Cecchinato (olasz, 3.)-Fucsovics Márton (8.) 1:6, 7:5, 7:5

További tartalmak