Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics szettelőnyről, nagy csatában kapott ki Monfilstól

MTI
Fucsovics Márton szettelőnyről kikapott a francia Gaël Monfilstól szerdán a madridi salakpályás tenisztorna férfiversenyének második fordulójában.
Fucsovics Márton (Fotó: Facebook) (Fotó: Facebook)

A világranglistán 36. magyar játékos – aki a nyitókörben a belga David Goffint búcsúztatta – pályafutása során először csapott össze a 15. helyen kiemelt Monfilsszal.

A 32 éves francia már négy labdamenetet követően ápolást kért lábfájdalmai miatt, majd kétszer is elvesztette adogatását. Később a szervezőkkel is vitatkozott, de a nyíregyházi teniszező higgadt maradt, és 4:0-ra elhúzott, majd 33 perc elteltével szettelőnybe került.

A második játszmára Monfils varázsütésre magára talált: első adogatásaiból sokkal hatékonyabban teniszezett, mint korábban, így egyre nagyobb nyomást helyezett Fucsovicsra. A magyar játékos 3:3-ig tudta tartani adogatását, és bár francia riválisa 5:4-es vezetésénél még neki is volt egy bréklabdája, Monfils egyenlített.

A döntő játszma három brékkel indult, és bár a negyedik játékban – Monfils szervájánál – a 27 éves Fucsovicsnak megint volt lehetősége egyenlíteni, a francia tudta előbb megerősíteni a vezetését. A folytatásban is a nyolcszoros ATP-tornagyőztes rivális akarata érvényesült, így végül 1 óra 53 perces csata végén ő ünnepelhette a továbbjutást.

Eredmény:
férfiak, 6,5 millió euró (2 milliárd forint) összdíjazás:
2. forduló (a 16 közé jutásért):

Gaël Monfils (francia, 15.) – Fucsovics Márton 1:6, 6:4, 6:2

További tartalmak