Lovaggá ütötték Andy Murrayt

Lovaggá ütötték csütörtökön Andy Murrayt, a britek kétszeres wimbledoni bajnok teniszezőjét.

Melbourne, 2019. január 14. A brit Andy Murray a közönség tapsát fogadja, miután öt szettben kikapott a spanyol Roberto Bautista Aguttól az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 14-én. A korábbi világelső, háromszoros Grand Slam- és kétszeres olimpiai bajnok skót játékos háron nappal korábban bejelentette, hogy csípősérülése miatt 2019-ben visszavonul. MTI/EPA/AAP/Lukas Coch A brit Andy Murray a közönség tapsát fogadja, miután öt szettben kikapott az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 14-én (Fotó: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch)


A Buckingham-palotában tartott csütörtöki ünnepségen a ceremóniamester azt mondta: Sir Andy Murray a teniszben nyújtott teljesítményéért és jótékonysági tevékenységéért kapja az elismerést.

A játékost, aki szerdán ünnepelte 32. születésnapját, a trónörökös, Károly herceg ütötte lovaggá.

„Nagyon büszke vagyok - mondta később Murray. - Legszívesebben magammal hoztam volna a gyermekeimet is, de még túl kicsik. Az emlékérmet viszont megmutatom majd nekik, amikor hazaérek.”

Murray és felesége két kislányt nevel, az idősebb hároméves.

A kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros Grand Slam-győztes, volt világelső játékos csípőproblémái miatt idén a visszavonulás gondolatával foglalkozott, januárban meg kellett operálni, de jelenleg úgy tűnik, visszatérhet a pályára.