Babos továbbjutott a Roland Garros selejtezőjében

Babos Tímea bejutott a selejtező második fordulójába, Stollár Fanny viszont kiesett az első körben a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 138. Babos a kvalifikáció első körében a montenegrói Danka Koviniccsal (183.) találkozott. A két játékos ezt megelőzően egyszer, a 2016-os pekingi tornán csapott össze, akkor Babos két játszmában nyert.

Babos Tímea a 2019-es Australian Openen (Fotó: MTI/AP/Mark Schiefelbein) Babos Tímea a 2019-es Australian Openen (Fotó: MTI/AP/Mark Schiefelbein)A torna honlapja szerint párizsi mérkőzésük is hasonlóan indult, mint a három évvel ezelőtti: Babos hamar brékelte ellenfelét, majd az első felvonásban összesen háromszor vette el 24 éves riválisa adogatását, így 38 perc után előnybe került.

A második szettre sem változott sokat a találkozó képe: a 26 esztendős magyar teniszező ugyan egy adogatójátékát elvesztette, de mivel ő ismét háromszor vette el ellenfeléét, 1 óra 26 perc után ünnepelhette a továbbjutást.

Babos Tímea a következő körben az olasz Martina Trevisannal (157.) találkozik.

Stollár Fanny (MTI Fotó: Kovács Tamás) Stollár Fanny (MTI Fotó: Kovács Tamás)A világranglistán 162. Stpééűr a magyar származású, svájci színekben versenyző Tímea Bacsinszkyval (94.) találkozott, akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők. A volt top 10-es ellenfél – aki kétszer is elődöntőt vívott a Roland Garroson – az első szettben háromszor elvette Stollár adogatását, majd a másodikban 5:4-nél brékelt, és másfél óra alatt 6:3, 6:4-re győzött.

Korábban Balázs Attila is továbbjutott a selejtező második körébe, a főtáblára jutáshoz - amelyen magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel - három mérkőzést kell nyerni.

Eredmények:
selejtező, 1. forduló:
nők:
Babos Tímea-Danka Kovinic (montenegrói) 6:2, 6:2
Timea Bacsinszky (svájci, 3.)-Stollár Fanny 6:3, 6:4

korábban, férfiak:
Balázs Attila-Vu Kvon Szun (dél-koreai, 30.) 7:5, 6:3