Musorujsag
Élő Eredmények

Federer–Nadal elődöntő lesz a Roland Garroson

mti
Roger Federer – Rafael Nadal elődöntőt rendeznek a francia nyílt teniszbajnokságon.

A másodikként rangsorolt Nadal három sima szettben nyert Nisikori Kej ellen. A spanyol az első szettben kétszer vette el a hetedik helyen rangsorolt japán szervagémjét, míg a másodikban mind a négy adogatójátékát elveszítette Nisikori. A harmadik szettben Nadal 2:1-es előnyét követően brékelt, majd 4:2 után az esőszünet sem törte meg lendületét, és végül 1 óra 51 perc alatt győzött.

Rafael Nadal a Nisikori Kej elleni negyeddöntőben a 2019-es Roland Garroson (Fotó: EPA/Caroline Blumberg)

A Párizsban 11-szeres tornagyőztes spanyol keddi győzelmével 91-2-re javította örökmérlegét a Roland Garroson.

A harmadikként kiemelt Federer a keddi negyeddöntőben nagy csatában győzte le honfitársát, a 24. helyen rangsorolt Stan Wawrinkát. Az összecsapás 3 óra 35 percig tartott.

Az előző három párizsi Grand Slam-viadalt kihagyó, a tornán ötszörös döntős, de csak egyszeres (2009) győztes Federer a 70. mérkőzését nyerte a Roland Garroson.

Roger Federer ünnepel a Stan Wawrinka ellen megnyert negyeddöntő után a 2019-es Roland Garroson (Fotó: EPA/Yoan Valat) Roger Federer ünnepel a Stan Wawrinka ellen megnyert negyeddöntő után a 2019-es Roland Garroson (Fotó: EPA/Yoan Valat)

Nadal és Federer eddig 38 alkalommal találkozott: a spanyol 23-szor, a svájci 15-ször nyert. A Roland Garroson ötször csaptak össze – négyszer a döntőben, egyszer az elődöntőben –, mindannyiszor Nadal kerekedett felül. Négy alkalommal négy szettben, egyszer három szettben nyert a spanyol.

A nőknél a brit Johanna Konta jutott elsőként az elődöntőbe, miután két szettben legyőzte a tavalyi döntős amerikai Sloane Stephenst. Az esélyesebb, ezúttal hetedik kiemelt amerikai teniszező háromszor veszítette el a mérkőzésen a saját szervagémjét, miközben egyszer sem tudott brékelni. A találkozó mindössze 1 óra 11 percig tartott.

Johanna Konta a Sloane Stephens elleni negyeddöntőben a 2019-es Roland Garroson (Fotó: EPA/Srdjan Suki)

Konta 1983 óta az első brit játékos a női egyes elődöntőjében, ezt megelőzően honfitársai közül Jo Durie jutott be a négy közé. A magyar származású Konta korábbi négy alkalommal a főtábla első fordulójában búcsúzott a párizsi Grand Slam-viadalon, a 0 győzelmet és 4 vereséget számláló mutatója mostanra 5/4-re módosult. Idei öt mérkőzésén csak egyetlen játszmát veszített el.

A második női negyeddöntőben a cseh Marketa Vondrousova két játszmában legyőzte a horvát Petra Marticot. A 19 éves cseh játékos két szoros szettben, két óra alatt győzte le a 31. helyen kiemelt riválisát, az elődöntőben pedig a brit Johanna Kontával mérkőzik majd.

férfiak, negyeddöntő:
Federer (svájci, 3.)-Wawrinka (svájci, 24.) 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (7-5), 6:4
Nadal (spanyol, 2.)-Nisikori (japán, 7.) 6:1, 6:1, 6:3

nők, negyeddöntő:
Konta (brit, 26.)-Stephens (amerikai, 7.) 6:1, 6:4
Vondrousova (cseh)-Martic (horvát, 31.) 7:6 (7-1), 7:5

korábban:
női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (7-3)

További tartalmak