Nadal kihagyja a füves szezont, de Wimbledonban már ott lesz

Rafael Nadal nem indul a wimbledoni teniszbajnokság előtti füves tornákon.

Párizs, 2019. június 9. A spanyol Rafael Nadal elterült a salakpályán, miután 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 arányban győzött az osztrák Dominic Thiem ellen a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2019. június 9-én. Nadal saját rekordját tovább javítva 12-edszer nyerte meg a bajnokságot. MTI/EPA/Yoan Valat A spanyol Rafael Nadal elterült a salakpályán, miután négy szettben győzött az osztrák Dominic Thiem ellen a Roland Garros döntőjében (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)


A 33 éves spanyol sportoló azt követően nyilatkozott erről, hogy karrierje során 12. alkalommal megnyerte a francia nyílt teniszbajnokságot.

„Mindenki tudja, hogy szeretek füvön játszani, de azzal is tisztában lehet mindenki, hogy már nem vagyok képes sorozatban annyi héten át pályán lenni, mint nyolc vagy tíz éve” – mondta Nadal.

Hozzátette: a Wimbledont megelőző, szintén angliai füves pályás tornák helyett inkább otthon, Mallorcán készül az év harmadik Grand Slam-versenyére, amelyen tavaly nagyon jól játszott, és közel érezte magát az újabb tornagyőzelemhez.

„Az elődöntőben egy pont választott el a továbbjutástól, az elmúlt években pedig versenyképesnek éreztem magam Wimbledonban. Mi okom lenne, hogy változtassak a felkészülésemen?” – kérdezte a spanyol.

Kiemelte: nagyobb az esélye a végső diadalra, ha egészségesen áll rajthoz, mintha a torna előtt sok mérkőzést játszana.

A 18-szoros GS-bajnok Nadal Wimbledonban kétszer (2008, 2010) bizonyult a férfimezőny legjobbjának, kétszer (2009, 2016) sérülés miatt nem tudott elindulni, a tavalyi elődöntőben pedig emlékezetes nagy csatában kapott ki a későbbi győztes szerb Novak Djokovictól. A 2018-as elődöntőt megelőző évben Nadal számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A spanyol teniszező a mostani Roland Garros előtt is panaszkodott a térdére, de játékán ez nem érződött: a két hét során végig rendkívül magabiztos volt.