Musorujsag
Élő Eredmények

Babosék már a négy között Wimbledonban

Babosék már a négy között Wimbledonban

MTI
Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős bejutott a legjobb négy közé a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyében.

A duó eredetileg nyolcaddöntőt játszott volna kedden, de ellenfele – az Alize Cornet, Petra Martic francia, horvát páros – sérülése és visszalépése miatt már a legjobb nyolc között vívott mérkőzést.

Az első szettet a hetedikként rangsorolt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh kettős nyerte a negyeddöntőben, a folytatásban azonban már Babosék irányítottak. Ugyanolyan gyorsan kiegyenlítettek, mint ahogy hátrányba kerültek, majd a döntő játszmában korán brékelőnyt szereztek. Hét játékig őrizték is ezt az előnyt, de ekkor a rivális nyerte el az ő adogatásukat, majd 7:7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor újabb brék következett, Babosék ismét előnybe kerültek, a szervajátékukban pedig 40-0-nél három meccslabdához jutottak, és ezek közül a harmadikat kihasználták.

A meccs 2 óra 8 percig tartott.

„Nagyon örülök a mai mérkőzésnek, óriási küzdés volt – idézte a magyar játékost a babostimea.hu oldal. – Nem volt egyszerű a negyeddöntő, picit bajban is voltunk. A lényeg a győzelem, a nap végén az a legfontosabb, hogy sikerült nyernünk. Ez is igazi csapatmunka volt, hiszen előfordul, hogy valamikor Kiki játszik jobban, máskor pedig én.”

Az idén Australian Open-döntős, Roland Garros-győztes magyar, francia duó tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott a füvespályás londoni tornán. A női párosban kétszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea Wimbledonban eddig kétszer döntőzhetett ebben a számban, de 2014-ben Mladenoviccsal, majd 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedovával is alulmaradt.

Eredmény:

női páros, negyeddöntő:

 

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Nicole Melichar, Kveta Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7

További tartalmak

Kapcsolódó hírek