Musorujsag
Élő Eredmények

A címvédő csehek szabadkártyát kaptak a budapesti FED Kupára

A címvédő csehek szabadkártyát kaptak a budapesti FED Kupára

MTI
A csehek mellett az ausztrál, a francia és a magyar csapat is biztos résztvevője a 12 csapatos döntőnek.

A címvédő Csehország szabadkártyát kapott a női tenisz Fed Kupa jövő áprilisi, budapesti döntőjére.

A nemzetközi szövetség (ITF) szerdai közleménye emlékeztet arra, hogy a 11-szeres győztes csehek mellett a novemberi döntő két résztvevője, az ausztrál és a francia csapat, valamint a házigazda jogán a magyar válogatott is biztosan pályára lép a fináléban április 14-étől 19-éig.

A további nyolc hely a selejtezőkön talál gazdára február 7-én és 8-án. A jövő szerdán sorra kerülő sorsolást az Egyesült Államok, Fehéroroszország, Románia, Németország, Spanyolország, Svájc, Belgium és Nagy-Britannia kiemeltként, Lettország, Kanada, Japán, Szlovákia, Oroszország, Kazahsztán, Brazília és Hollandia pedig nem kiemeltként várja.

Az ITF június végén jelentette be, hogy Magyarország rendezheti meg az átszervezés alatt álló Fed Kupa döntőjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben.

Eddig a finálét két csapat vívta, és valamelyik döntős volt a házigazda, a jövő évtől azonban egy helyszínen, egy hét alatt, a legjobb 12 válogatott részvételével rendezik meg az eseményt. Négy háromcsapatos csoportot alakítanak ki, a csoportok győztesei továbbjutnak, két elődöntőt játszanak, majd a nyertesek a fináléban küzdenek meg. Mindez azt jelenti, hogy egy hét alatt 45 mérkőzést játszanak le, a rendező ország csapata pedig alanyi jogon vesz részt a tornán.

Budapesten 2020-ban és 2021-ben a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a döntőnek, edzésre a BOK Csarnokban lesz lehetőség, 2022-ben pedig az új, 20 ezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban kerül sor a tornára.

A Fed Kupa története során Magyarország kétszer, 1963-ban és 1985-ben játszott negyeddöntőt. A legtöbb győzelmet eddig az Egyesült Államok (18), a címvédő Csehország (11) és Ausztrália (10) szerezte.

További tartalmak