Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor nem játszhat az ukránok ellen

M4 Sport
Piros Zsombor nem szerepelhet a magyar Davis-kupa-válogatott hétvégi, ukránok elleni mérkőzésén. A világcsoport osztályozóját az M4 Sport, a Duna World és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Köves Gábor szövetségi kapitány az M4 Sport keddi Sporthíradójában elmondta, hogy a világranglistán 365. teniszező részleges bokaszalag-szakadást szenvedett a múlt heti, székesfehérvári versenyen, ezért nem léphet pályára. Ínhüvelygyulladás miatt Valkusz Máté sem játszhat az ukránok ellen.

A kapitány hozzátette ugyanakkor, hogy a világranglistán 65. Fucsovics Márton visszatérésének semmi akadálya, ahogyan a nyáron jó formában játszó, de az utóbbi hetekben kisebb sérüléssel bajlódó Balázs Attila (130.) is ott lesz a pályán. A szombati két egyest minden bizonnyal a magyar csapat két éljátékosa fogja abszolválni.

„Másfél év után visszatér Fucsovics Marci, aki két mérkőzésen nem játszott. Balázs Attila, aki jó formában játszott a nyáron, szintén ott lesz. Ő egy kisebb sérüléssel bajlódott és az utóbbi hetekben kevesebbet versenyzett, de rendben van a talpa. Rájuk számítok az első napon mindenképpen egyesben, és a még éles párosban is ők fognak pályára lépni, de persze sok függ attól, hogy mennyit vesz ki belőlük a szombati egyes. Az pedig eredményfüggő, hogy a vasárnapi egyéni mérkőzéseket kik fogják játszani.”

Fucsovicson és Balázson kívül Nagy Péter, Borsos Gábor és Marozsán Fábián tagja még a magyar Davis-kupa-csapatnak. Az ukránok kapitánya Szerhij Sztahovszkij (147.), Ilija Marcsenko (430.), Eric Vanshelboim (717.) és Gyenyisz Molcsanov (páros 71.) játékára számít Budapesten.

Köves Gábor szerint a magyar csapat jó előjelekkel készül a mérkőzésre, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolga lesz. „Dolgopolov sérült, nem lehet itt, de Sztahovszkij nagyon technikás teniszező, Federert is legyőzte Wimbledonban. Ismerjük, tudjuk, hogy mire képes. Ilija Marcsenko lesz a második játékosuk, ha egészséges. Ő korábban top 50-es játékos volt, sérülés miatt visszaesett, jelenleg 400-on kívül van, de ettől még a játéktudása nagyon jó, ha jól tudom, korábban Fucsovicsot is legyőzte, reméljük, ezen a hétvégén ez nem így lesz.”

A kapitány hozzátette, a hazai pálya, valamint a két magyar éljátékos formája és ranglista-helyezése a mieinket teszi esélyessé, de a Davis-kupában nem mindig az esélyesek nyernek. „Mi is megmutattuk, hogy nem mindig az esélyesek nyernek, hiszen kétszer is győztünk olyan helyzetben, ahol messze nem lehetett arra számítani, hogy mi nyerünk. Nagyon nehéz meccsekre van kilátás. A megváltozott formátum miatt egy kicsit zsákbamacska lesz a mérkőzés, hiszen a meccsek most már két nyert játszmára mennek, nem háromra, szombat-vasárnapi mérkőzések vannak már csak, szombaton két egyéni lesz, vasárnap a páros után lesz a megfordított egyéni mérkőzés, tehát az első játékosok játszanak majd egymás ellen illetve a másodikak.”

A magyar–ukrán összecsapást jövő szombaton és vasárnap a Sport11 sportközpontban rendezik meg, mindkét napon 11 órakor kezdődik a program. A szombati meccseket az M4 Sport, a vasárnapiakat a Duna World közvetíti a televízióban, míg az m4sport.hu az összes mérkőzést élőben adja.

További tartalmak