Musorujsag
Élő Eredmények

Böczögő és Kardos az összetett bajnok a torna ob-n

MTI
Böczögő két szeren - ugrásban és talajon - is a legmagasabb pontszámot kapta.

Böczögő Dorina, illetve Kardos Botond bizonyult a legjobbnak egyéni összetettben a tornászok országos bajnokságának (ob) első, pénteki napján.

Böczögő két szeren – ugrásban és talajon – is a legmagasabb pontszámot kapta. Mögötte Fehér Nóra lett a második, a most visszatért, tavaly összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia pedig a harmadik. Utóbbi előzőleg május 27-én, az eszéki világkupán (vk) versenyzett, azóta hasizomsérülés hátráltatta, a júliusi szerenkénti országos bajnokságot és az augusztusi, glasgow-i Eb-t is kihagyta.

A férfiaknál a sérüléséből ugyancsak nemrégiben felépült Kardos mögött az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Macleod Sheppard és Babos Ádám szerzett ezüst-, illetve bronzérmet.

A Prolan országos bajnokságon szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket rendezik a Tornacsarnokban. A program mindkét nap 10.30-kor kezdődik.

Az ob a legjobbak számára főpróba a jövő hétvégi, szombathelyi világkupaversenyre. A szövetségi kapitányok a vk után hirdetik ki az október 25. és november 3. között Katarban sorra kerülő világbajnokságra utazó magyar válogatott keretét.

Eredmények (a szövetség tájékoztatása szerint):
női egyéni összetett:
1. Böczögő Dorina (MTK Budapest) 50,900 pont
2. Fehér Nóra (Győri AC) 50,500
3. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 48,500
férfi egyéni összetett:
1. Kardos Botond (Győri AC) 77,500
2. Ryan Macleod Sheppard (FTC-Telekom) 77,000
3. Babos Ádám (FTC-Telekom) 76,500

További tartalmak