Világbajnoki keretet hirdetett a férfi tornászválogatott

Vecsernyés Dávid, Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Babos Ádám és Ryan Sheppard alkotja a magyar férfi csapatot a dohai torna-világbajnokságon.

Kolozsvár, 2017. április 19. Babos Ádám bemutatja korlátgyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság férfi egyéni versenyének selejtezőjében a Polivalenta sportcsarnokban 2017. április 19-én. (MTI/EPA/Robert Ghement) Babos Ádám is ott lesz Dohában (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)


A névsort csütörtökön közzétevő magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a válogatott egy hét múlva indul Katarba, a vb pedig október 25-én kezdődik, és november 3-ig tart.

A magyar szakvezetés a férfiaktól azt reméli, hogy bejutnak a legjobb 24 közé.

„Ez az eredmény azért lenne fontos, mert csak így indíthatunk csapatot a jövő évi világbajnokságon, amely egyben olimpiai kvalifikációs világverseny is lesz” – fogalmazott Altorjai Sándor főtitkár.

„Bízunk benne, hogy egyéni összetettben is lesz versenyzőnk a 24-es döntőben. Nyilván sokat nyomhat a latban az, hogy Vecsernyés Dávid Európa-bajnoki bronzérmesként érkezik majd Katarba” – tette hozzá.

Altorjai Sándor arról is beszámolt, hogy a világbajnokságon a végleges szerleosztást csak a pódiumedzés után, a viadal helyszínén ismertetik.