Musorujsag
Élő Eredmények

Böczögő Dorina egy év kihagyás után vesz részt ismét világversenyen

Böczögő Dorina egy év kihagyás után vesz részt ismét világversenyen

m4sport.hu
Az olimpiai részvétel kiharcolása a célja a magyar női tornász-válogatottnak az egy hét múlva kezdődő katari világbajnokság csapatversenyében.

Hét nap múlva elrajtol a 2018-as tornász-világbajnokság. A magyar válogatott csütörtökön tartotta utolsó edzését, amelyen a gyakorlatok pontosítása mellett a két utazó keret is véglegessé vált.

A nőknél az ugrás regnáló világbajnoka, Dévai Boglárka sérülés miatt nem indul a megmérettetésen, Böczögő Dorina azonban egy év kihagyás után vesz részt ismét világversenyen.

„Jelen pillanatban a célkitűzés, hogy az olimpiai kvalifikációs rendszerben, a csapat kvalifikációs rendszerében továbbjussunk. Van egy-két kirívó esetünk, mint például Dévai Boglárka, aki most két olyan ugrással rendelkezik, hogyha itt lenne, akkor minden bizonnyal megcélozhattuk volna az összetett finálét, hogy azon belül már bármi lehet. Az ő távolmaradásával ezek a reményeink szertefoszlottak. Nekünk a csapatkvalifikációra kell törekednünk” – mondta Draskóczy Imre, a női tornász-válogatott szövetségi kapitánya.

A hat fős női csapatot Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Al-Salty Dália, Makra Noémi, Fehér Nóra és Péter Sára alkotja.

A férfiaknál, illetve a magyar csapatot illetően is a nyújtó aktuális Európa-bajnoki bronzérmese, Vecsernyés Dávid számít a legesélyesebbnek.

Vecsernyés mellett a férfi csapat öt fős keretében Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Babos Ádám és Ryan Sheppard kapott helyet.

A 2018-as tornász-világbajnokságot október 25. és november 3. között rendezik Katarban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lemondta a vb-t a világelső
Porckorongsérve miatt a világelső Simona Halep visszalépett a női teniszezők vasárnap kezdődő szingapúri WTA-világbajnokságától.
Tenisz