Musorujsag
Élő Eredmények

Már tanulja a világ a magyar ifi tornászok nevét

mob.hu/m4sport.hu
Négy éremmel és büszkén térhetnek haza Buenos Airesből a magyar ifi tornászok: Balázs Krisztián teljes éremkollekcióval utazhat haza, míg Bácskay Csenge ott és akkor rukkolt elő egy új elemmel, ahol és amikor legjobban kellett. Kapitányi értékelések az ifjúsági olimpia után.
Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

„Őszintén szólva, ha valaki előre azt mondja, hogy a Krisztián egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet fog nyerni, én biztosan aláírtam volna” – kezdte értékelését a mob.hu-nak Puskás Jenő, a férfi utánpótlás tornászok szövetségi kapitánya, aki szerint az erőltetett menet és sérülés sem akadályozhatta meg Balázs Krisztián kiváló szereplését.

„A csapatarany meglepetés volt, meg egy kis szerencse. Összességében azonban elmondható, hogy „Kiki” a három szerenkénti fináléval kitett magáért, ráadásul volt egy sajnálatos bokasérülése. A kiutazás előtt láttuk, hogy probléma van vele. Kinn pedig az edzések, illetve a versenyek alatt ez nyilván romlott. Ezzel együtt le a kalappal előtte, hiszen ilyen lábbal nem biztos, hogy bevállaltuk volna talajon a döntőt, azt a döntőt, ahol végül második lett. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen rendkívül erős mezőnyben helyt állt, úgy gondolom, ez volt Krisztián eddigi legkomolyabb, legkeményebb versenye. Biztos vagyok abban, hogy fölkapta a világ a fejét, és megtanulták a nevét” – fogalmazott Sipos, és hasonlóan derűlátóan nyilatkozott az ugrásban ezüstérmes Bácskay Csengéről a női válogatott kapitánya, Draskóczy Imre.

„A legbüszkébb arra vagyok: Csengének volt annyi bátorsága és akaratereje, hogy az új ugrását ott mutassa be, ahol a legfontosabb. A Jurcsenkó dupla csavarral összejött, megcsinálta, nos, ez az, ami a legfontosabb. A dupla csavar augusztusban a junior Európa-bajnokságon még nem volt kész. Mostanra sikerült összehozni, mostanra megérett, és úgy gondolom, hogy igazán büszkék lehetünk erre a teljesítményre, ráadásul neki is volt korábban egy kisebb sérülése, lábujjtörésből állt fel” – mondta Draskóczy.

További tartalmak