Döntőbe jutott a férficsapat a torna vb-n

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a magyar csapat indulhat a jövő évi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Stuttgartban.

A magyar férfi tornászválogatott teljesítette célját, és továbbjutott a Dohában zajló világbajnokság selejtezőjéből pénteken.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kardos Botond és Ryan Sheppard alkotta csapat 46-ból a huszadik helyen végzett. A döntőbe a legjobb 24 válogatott került.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a magyar csapat indulhat a jövő évi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Stuttgartban.

"A fiúk hozták az átlagot, egy-két hiba azért becsúszott, de a huszadik helyezést így is szállították. Úgy gondolom, az alap megvan, erre építkezhetünk" - összegzett Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára.

A katari vb-n a legjobb három csapat olimpiai kvótát szerez, a jövő évi világbajnokságon további kilenc nemzet legjobbjai érdemlik majd ki a tokiói indulási jogot.

A csütörtökön és pénteken rendezett selejtezőben az oroszok bizonyultak a legjobbnak (258,402 pont), a kínaiak (257,836) és a japánok (253,312) előtt. A magyarok 234,161 pontot kaptak.

Szombaton a nők selejtezőjét rendezik. A Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Fehér Nóra, Péter Sára összeállítású magyar csapattal szemben ugyanaz, a 24 közé jutás az elvárás, mint a férfiak esetében volt.

A további program (magyar idő szerint):
október 27., szombat: női selejtező 8.00
október 28., vasárnap: női selejtező 8.30
október 29., hétfő: férfi csapatverseny, döntő 15.00
október 30., kedd: női csapatverseny, döntő 15.00
október 31., szerda: férfi egyéni összetett döntő, 15.00
november 1., csütörtök: női egyéni összetett döntő 15.00
november 2., péntek: férfi és női szerenkénti döntők 15.00
november 3., szombat: férfi és női szerenkénti döntők 15.00