Berki Krisztián már az áprilisi Eb-n is indulni szeretne

Az idei legfontosabb cél: az olimpiai kvóta megszerzése az októberi, stuttgarti világbajnokságon.

Berki Krisztián bemutatja lólengés gyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság férfi egyéni versenyének selejtezőjében a Polivalenta sportcsarnokban 2017. április 19-én. (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement) Berki Krisztián a 2017-es kolozsvári torna Európa-bajnokság férfi egyéni versenyének selejtezőjében. (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász kétéves kihagyás után tavasszal ismét versenyezhet.

Az UTE 33 éves sportolója 2017 áprilisában a kolozsvári Európa-bajnokságon indult legutóbb, azóta makacs vállsérüléssel küszködött. A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a Manchesterben elvégzett októberi műtétje után Berki ismét a tornateremben készül, és hamarosan abbahagyhatja a gyógytornát.

"Az elmúlt év utolsó két hónapja a pihenés jegyében telt. Muszáj volt feltöltődnöm és kikapcsolódnom, ugyanis a célom idén az olimpiai kvótaszerzés" - nyilatkozta a lólengés-specialista.

Hozzátette, elképzelhető, hogy már az áprilisi, lengyelországi kontinensviadalon versenyezni fog, az októberi, stuttgarti világbajnokságon pedig biztosan indul, mert kvótát akar szerezni a jövő évi, tokiói olimpiára. Amennyiben Németországban nem jár sikerrel, ősztől a világkupa-versenyekre összpontosít, ahol lesz még esélye a kvalifikációra.