Vecsernyés bronzérmet nyert nyújtón a Putyin miatt csúszó döntőben

A tornász Vecsernyés Dávid bronzérmet szerzett nyújtón a minszki Európa Játékokon.


Az utolsó szerdöntő, a nyújtó mintegy félórás csúszással kezdődött a Minszk Arénában, az orosz elnök, Vlagyimir Putyin érkezése előtt ugyanis biztonsági átvizsgálást tartottak.

A Budapesti Honvéd tavaly Eb-bronzérmes, 28 éves tornásza hatodikként került a vasárnapi fináléba, ahol elsőként mutathatta be gyakorlatát, s a hibátlannak tűnő produkciójára 14,066 pontot kapott. Az utána következő török Ahmet Onder (14.100) és litván Robert Tvorogal (14,400) is erősebb gyakorlatot mutatott be nála, ezzel megelőzték, de mivel a folytatásban ez már senkinek sem sikerült, az ő nyakába került a bronzérem.

„Eleve egy könnyebb gyakorlattal indultam itt Minszkben, mert a felkészülésemet kisebb-nagyobb problémák hátráltatták, betegségek, illetve a tenyerem sem bírta az edzéseket - nyilatkozott az MTI-nek a magyar versenyző. - Megpróbáltam hibátlanul bemutatni ezt a gyakorlatot, a selejtezőben akadtak még benne hibák, de úgy érzem, hogy a döntőre teljesen összejött az, amit elvártam. Nagyon boldog vagyok a bronzéremmel.”

Hozzátette: mindig nehéz elsőként a szerhez lépni egy versenyen, utána ugyanis végig kell izgulni a többieket, de bízott benne, hogy a 14,066-os pontszám elég lesz a dobogóhoz.

„Ez egy magas pontszám, még annak ellenére is, hogy a gyakorlat maga nem volt nehéz. Mint minden sportágban, itt is kell szerencse, most szerencsém is volt, úgyhogy örülök” – fogalmazott.

A magyar tornászok így két harmadik hellyel zártak a fehérorosz fővárosban, miután a nap folyamán korábban Péter Sára is bronzot szerzett ugrásban.

nyújtó, döntő:
Robert Tvorogal (litván) 14,400 pont
2. Ahmet Onder (török) 14,100
3. Vecsernyés Dávid 14,066