Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka hiányolta Shane Tusupot a medence partjáról

Hosszú Katinka hiányolta Shane Tusupot a medence partjáról

M4 Sport/m4sport.hu
Nem maradéktalanul elégedett időeredményével, ám a lényeg így is megvan Hosszú Katinkának: ismét a dobogó legfelső fokán állva hallgathatta a magyar himnuszt.

Tizenegyedik rövidpályás aranyérmét szerezte Hosszú Katinka, akit szerdán 400 méter vegyesen koronáztak a szám európai királynőjévé a koppenhágai kontinensviadalon, de valami, pontosabban valaki így is hiányzott neki.

„Megmondom őszintén azért tényleg furcsa, hogy Shane nincs itt” – nyilatkozott az M4 Sportnak Hosszú, aki hozzátette, már csak azért is van hiányérzete, mert edzője és férje, Shane Tusup minden rajt előtt hallatja a hangját. „Mindig ő az utolsó, aki még bekiabál, hogy >>Hajrá, Katka!<<”

A bajai úszónő 4:24.78-cas időt repesztett a fináléban, de az arany ellenére közel sem elégedett eredményével, és nem csak múlt heti betegsége miatt.

„Nem szeretek kifogásokat keresni, attól függetlenül, hogy szerettem volna ennél jobb időt úszni. De hát végül arany lett. Mégsem lehetek annyira elégedetlen. Az egyik része az, hogy lehetett volna egy jobb idő, a másik része pedig, hogy sikerült megint a dobogó legfelső fokán hallgatnom a magyar himnuszt” – fogalmazott Hosszú, aki tizenhárom évvel ezelőtt szerezte első rövidpályás Eb-aranyát. Az 2004-es, bécsi Európa-bajnokságon ugyancsak 400 vegyesen bizonyult a legjobbnak.

További tartalmak