Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka már Sjöströmre vár

M4 Sport
A 100 méteres hátúszásban rövidpályás Európa-bajnoki címet szerző Hosszú Katinka úgy véli, az utolsó fordulójával sikerült megnyernie a versenyt a holland Kira Toussaint-nel szemben.

„Tudtam, hogy ő inkább a sprinterek közé tartozik. Láttam, hogy hetvenöt méternél együtt fordultunk, de az utolsó 25 méterre magabiztosan rugaszkodtam el a faltól, az utolsó kidelfinezésem nagyon jól sikerült, úgy gondolom, hogy ott nyertem meg” – nyilatkozta a finálé után Hosszú Katinka az M4 Sportnak.

Húsz perccel a döntő után a háromszoros olimpiai bajnok úszónak 100 méter vegyesen az elődöntőben kellett bizonyítania. Érthetően gyengébben úszott, mint délelőtt (56.75), amikor kis híján megdöntötte saját világcsúcsát, de így is a legjobb idővel, 57.64-gyel jutott a fináléba, amelynek tagja lesz Verrasztó Evelyn, valamint a svédek sztárja, Sarah Sjöström is.

„Holnap délután a 200 hát a 100 vegyes között lesz egy órám, én egy óra alatt nagyon sok mindent ki tudok pihenni, úgyhogy oda fogom tenni magam. Holnap délután nem is világcsúcson kell gondolkoznom, egy Sarah Sjöström fog mellettem úszni, úgyhogy az jó csata lesz. Végre van egy szám, ahol egymás mellett úszhatunk és versenyezhetünk.”

További tartalmak