Musorujsag
Élő Eredmények

Kétszer szólt a Himnusz Koppenhágában – videó

m4sport.hu
Kétszer is felcsendült a magyar Himnusz az úszók Koppenhágában zajló rövidpályás Európa-bajnokságának második versenynapján.

A 400 méteres vegyesúszás döntője után két magyar is dobogóra állhatott: Bernek Péter a szerdai ezüstérem után csütörtökön hatalmas egyéni csúccsal, eddigi legjobbjánál több mint két másodperccel erősebb idővel, 3:59.47-tel győzött, Gyurta Gergely pedig ugyancsak egyéni rekorddal, 4:03.36 perccel harmadik lett.

A női 100 méter hát fináléjában a szám egyeduralkodója, Hosszú Katinka az utolsó fordulójával rázta le magáról legnagyobb riválisát, a holland Kira Toussaint-t, és 55.66 másodperccel győzött, második aranyérmét szerezve a viadalon.

A nap negyedik magyar érmét Kapás Boglárka szerezte, aki szoros csatában ezüstérmet szerzett 800 méter gyorson. A magyar küldöttség két nap után három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel áll az Eb-n.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hosszú Katinka másodszor – 100 háton is övé az arany
Hosszú Katinka elképesztő hajrával nyerte meg a 100 méteres hátúszás döntőjét a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon, ezzel megszerezte a magyar küldöttség harmadik, saját maga második aranyérmét.
Úszás
„Kezdetnek nem rossz” – mondta az Eb-győzelemre Bernek Péter
Az aranyérmes Bernek Péter és a harmadik helyen célba érő Gyurta Gergely is elégedetten nyilatkozott a 400 méteres vegyesúszás döntője után a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon, bár mindketten úgy érzik, az időeredmény lehetett volna jobb is.
Úszás
Hosszú Katinka már Sjöströmre vár
A 100 méteres hátúszásban rövidpályás Európa-bajnoki címet szerző Hosszú Katinka úgy véli, az utolsó fordulójával sikerült megnyernie a versenyt a holland Kira Toussaint-nel szemben.
Úszás
Kapás Boglárka: Elindultam kifelé a gödörből
A 800 méter gyorson ezüstérmet szerző Kapás Boglárka sajnálja, hogy nem sikerült a rá jellemző hajrát nyitnia a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság csütörtöki döntőjében, annak viszont örül, hogy az idei hullámvölgyből sikerült kilábalnia.
Úszás
Bordás Beatrix: Vannak még ebben tartalékok
Bordás Beatrix örül annak, hogy sikerült megjavítania egyéni csúcsát 50 méter pillangón a rövidpályás úszók koppenhágai Európa-bajnokságán, de úgy érzi, van még mit javítani az úszásán.
Úszás