Musorujsag
Élő Eredmények

Reagált a szövetség a Hosszú–Wladár találkozóval kapcsolatban

MÚSZ
A Magyar Úszó Szövetség cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint csütörtökön hivatalos egyeztetést folytat Hosszú Katinka és Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A szervezet arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a háromszoros olimpiai bajnok versenyző és a MÚSZ elnöke „eddig is több ízben megtalálták a módját, hogy amennyiben szükséges, közvetlenül kommunikáljanak, és ez így történik a jövőben is”.

Hosszú Katinka férjével és edzőjével, Shane Tusuppal - fotó: MTI/EPA/Wallace Woon Hosszú Katinka férjével és edzőjével, Shane Tusuppal – fotó: MTI/EPA/Wallace Woon

A szövetség hivatalos jelzésig továbbra is Shane Tusupot tekinti Hosszú Katinka edzőjének, ennek megfelelően az amerikai tréner neve is szerepel a Kiemelt Edzői Program 2018-as javadalmazásáról szóló előterjesztésben, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága hivatott jóváhagyni. A MÚSZ közleménye ugyanakkor hozzáteszi, hogy bár a program szabályzatában február elseje szerepel évfordulóként – ekkor kell a tárgyévre szóló javaslatokat megtenniük a szakszövetségeknek –, a névsor és a javadalmazás később, azaz a versenyszezon közben is megváltoztatható indokolt esetben. Mindez azt jelenti, hogy a támogatást akár év közben is megvonhatják Hosszú Katinka férjétől, ha esetleg a feleknek nem sikerül helyrehozniuk kapcsolatukat, és a továbbiakban nem együtt készülnek.

Fotó: m4sport.hu Fotó: m4sport.hu

A MÚSZ hangsúlyozza, hogy mindent meg fog tenni a magyar úszósport jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének zavartalan felkészülése érdekében. „A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú Katinkának ajánlhatunk elismerésként mindazért, amit az elmúlt években tett a magyar úszósportért” – idézi a közlemény Wladár Sándort.

További tartalmak