Musorujsag
Élő Eredmények

Ő lehet Hosszú Katinka új edzője

Ő lehet Hosszú Katinka új edzője

NSO/m4sport.hu
Bodrogi Viktor lehet Hosszú Katinka következő edzője Shane Tusuppal való szakítása után – értesült az NSO.

A Százhalombattán dolgozó tréner régóta jó kapcsolatban van az úszóval, legalábbis erről árulkodik a nyilatkozata.

„A 2007-es debreceni rövid pályás Európa-bajnokság után én utaztam ki Katinkával Los Angelesbe, én segítettem neki akkor, akár még azt is mondhatjuk, hogy én indítottam el az amerikai útján” – nyilatkozta Bodrogi az NSO-nak.

Az edző – aki korábban szintén úszó, kétszeres olimpikon volt – a Dél-Kaliforniai Egyetem tanult, akárcsak Hosszú és Shane Tusup. A legtöbb hazai versenyen a startpisztolyt kezelő Bodrogi jó ismerősként beszélt a versenyzővel a hogyan továbbról, de a sportnapilap értesülését sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Ugyanakkor hozzátette: „Az biztos, hogy Katinkának szüksége van valakire, mert egyedül képtelenség ezt csinálni, ahogyan az is biztos, hogy nincs könnyű helyzetben, egy ilyen válság mindig nehéz. De én képesnek tartom őt arra, hogy visszatérjen. Úszni és versenyezni akar, reméljük, hogy a teste is ezt akarja.”

Az m4sport.hu-n tavaly novemberben volt olvasható, hogy 2016 novemberében Bodrogi zárta ki Hosszút a százhalombattai rövid pályás országos bajnokságon, miután 50 méter gyorson bemozdult a rajtnál. Hosszú minden számban elindult a viadalon, Bodrogi döntése miatt azonban a 17 egyéni számból „csak” 16-ot nyert meg. A háromszoros olimpiai bajnok versenyző nem haragudott Bodrogira, mert úgy vélte, hogy versenybíróként csak tette a dolgát.

Hosszú csütörtök délelőtt jelentette be, hogy a jövőben nem Shane Tusup vezeti a felkészülését. Tusup nem sokkal később arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy Hosszú megcsalta.

További tartalmak