Musorujsag
Élő Eredmények

Rejtélyes betegség miatt marad le az Eb-ről a világbajnok magyar úszó

m4sport.hu
Augusztus 2-án kezdődik az úszó Európa-bajnokság, amelyen harminc magyar sportoló indul. A rövidpályás világbajnok Bernek Péter azonban biztosan nem áll rajthoz az eseményen. A 26 esztendős úszót rejtélyes betegség hátráltatja, amely miatt kénytelen kihagyni az Eb-t.

„Az orvosaim valamiféle vírusos megbetegedésre gyanakszanak, ezért hat-nyolc hét pihenésre intettek – nyilatkozta Bernek az m4sport.hu-nak. – Részben az én hibám is, hiszen a tüneteim már márciusban jelentkeztek, de én két-három hónapot ugyanúgy végig úsztam. Ez egy olyan gyulladást okozott a szervezetemben, illetve az immunrendszeremet is teljesen lenullázta, hogy muszáj volt leállnom, úgyhogy most egy kicsit vissza kell töltődnöm. Próbálom úgy felfogni, hogy a jövő évi vb-re és majd az olimpiára talán jótékony hatása is van a hosszabb pihenőnek. Nehéz megemészteni, hogy pár érmet otthagyok ezen az Eb-n, esetleg aranyat is.”

Bernek Péter ezúttal ugyan nem versenyzőként, de részt vesz az Európa-bajnokság izgalmaiban. Bár sokáig fontolgatta, hogy kövesse-e az eseményeket, végül párjával, Mutina Ágnessel közösen szakértenek majd az M4 Sport közvetítései alatt.

Az edzéseket fokozatosan, lépésről-lépésre szeretné újrakezdeni, ám mindez nagyban függ orvosai utasításától is.

További tartalmak