Musorujsag
Élő Eredmények

Történelmet írt a vb-n a junior szabadkombinációs csapat

MTI
A magyar szabadkombinációs csapat tizedik helyen végzett a budapesti junior műúszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján, melynek két számában ezúttal is orosz siker született.

Az Apáthy Anna, Gács Boglárka, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Szabó Anna, Dávid Janka, Gerstenkorn Mira, Kassai Dóra, Péntek Lili, Szabó Veronka összeállítású együttes tizedikként biztosította helyét a 12-es fináléban, ami sportág történeti siker, mivel a korosztályos vb-k történetében ilyen még nem fordult elő. A fináléban aztán meg is tartotta pozícióját a horvátokat és a szlovákokat megelőzve.

A szervezők közleménye szerint a vegyes páros szabadprogramban a Alina Mantulenko, Mihail Vasziljev kettős, míg szabadkombinációs kűrben az orosz csapat diadalmaskodott, így mind a kilenc számban orosz elsőség született a vb-n, amelyen 39 ország 296 versenyzője vett részt.

A kommüniké kiemelte, a vb két legeredményesebb versenyzője az orosz Kszenia Ladnaja és Jelizaveta Minyajeva lett négy-négy aranyával.

vegyes páros szabadprogram, világbajnok:
Alina Mantulenko, Mihail Vasziljev (orosz) 85,1333 pont
2. Csang Ji-jao, Sze Hao-jü (Kína) 81,4667
3. Mijaucsi Kana, Ivaszaki Dzsimma (Japán) 80,7667

szabadkombinációs kűr, világbajnok:
Oroszország 94,2333 pont
2. Ukrajna 92,1000
3. Japán 90,5333
…10. Magyaroszág (Apáthy Anna, Gács Boglárka, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Szabó Anna, Dávid Janka, Gerstenkorn Mira, Kassai Dóra, Péntek Lili, Szabó Veronka) 78,2000

További tartalmak