Verrasztó Dávid csodálatos úszással aranyérmes 400 vegyesen

Verrasztó Dávid fantasztikus teljesítménnyel nyert aranyérmet a férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjében a glasgow-i Európa-bajnokság medencés versenyeinek csütörtöki zárónapján.

(fotó: M4 Sport) (fotó: M4 Sport)A kétszeres címvédőként a döntőbe érkező Verrasztó 100 méter után (pillangó) a második helyen fordult, akárcsak féltávnál (hát). A mellúszás után is őrizte helyét, sőt , faragott hátrányán, öt századra megközelítette a brit Litchfieldet. A gyorsúszás kedvezett a magyarnak, aki elsőként fordult az utolsó ötven méterre és innen már nem is vesztette el, végül majdnem fél másodperccel, csodálatos úszással lett Európa-bajnok.

A magyar versenyző 4:10.65 perces idővel csapott célba, ezzel sorozatban harmadszor lett a kontinens legjobbja. A 29 éves Verrasztó a szám történetének legidősebb Európa-bajnoka, a döntő után azonnal kipattant a medencéből és feltörtek belőle az érzelmek, majd rögtön ment ünnepelni a magyar csapat tagjaihoz.„Bebizonyítottam magamnak, hogy 30 évesen is képes vagyok az eredményre” – értékelt a döntő után az M4 Sportnak.