Késely Ajna fantasztikus úszással ifjúsági olimpiai bajnok 200m gyorson

Késely Ajna megszerezte második ifjúsági olimpiai aranyérmét Buenos Airesben, a 800 gyorson aratott győzelme után szerdán 200 gyorson utasított mindenkit maga mögé. Ezzel a 17 éves úszó nevéhez kötődik a nyolcadik magyar aranyérem a játékokon.

(fotó: MOB) (fotó: MOB)Késely futamgyőztesként és legjobb idővel (1:59.52) jutott a fináléba, amelyet magyar idő szerint nem sokkal éjfél után rendeztek. A négyes pályán úszva nem kezdett erősen, 50 méternél negyedikként fordult, de 100 méternél már elsőként, akárcsak a táv háromnegyedénél, majd tökéletesen hajrázva – 17 századnyi előnnyel – megszerezte a győzelmet, ráadásul idején is vastagon javított (1:57.88), így joggal ünnepelhetett.

A magyar különítmény ezzel már öt aranyéremnél tart az ifjúsági olimpia medencés úszóversenyein.

Nem sokkal korábban Zombori Gábor a nyolcadik helyen végzett az 50 méteres hátúszás döntőjében, Milák Kristóf pedig futamgyőztesként, 23.84-es idővel jutott az 50 pillangó fináléjába, délutáni idejéhez képest 14 századot gyorsult – jegyzi meg  az utánpótlássport.hu

A negyedik legjobb idővel döntőbe jutó, 4x100 méteres fiú vegyesváltó a fináléban is a negyedik helyet szerezte meg a junior világcsúccsal (3:35.17) első oroszok, a kínaiak és lengyelek mögött. 

A Zombori Gábor, Bőhm Sebestyén, Milák Kristóf, Kalmár Ákos négyes 3:45.41-ös korábbi idején nem tudott javítani, 3:43.60-as idővel fejezte be a versenyt.

A keddi nap legfontosabb történéseit ebben a cikkünkben elevenítheti fel.

A hétfői sikerekről itt, az első nap eredményeiről pedig itt tájékozódhat.