Musorujsag
Élő Eredmények

Országos csúcs, Jakabos- és Cseh-arany a rövidpályás úszó-ob-n

Országos csúcs, Jakabos- és Cseh-arany a rövidpályás úszó-ob-n

MTI/MÚSZ
Bohus Richárd 50 méter háton országos csúcsot állított fel csütörtökön, a Százhalombattán zajló rövidpályás úszó országos bajnokság második napján.

A BVSC-Zugló versenyzője a 4×50 méteres vegyesváltó első embereként 23.71 másodperces idejével több mint egy tizedet faragott Cseh László 2013 decembere óta élt 23.82-es rekordjából.

Óriási küzdelmet hozott a férfiak 400 méteres gyorsúszó döntője, amelyben Milák Kristóf ifjúsági országos csúcsot ért el, de 3:39.89 perces ideje csak a második helyhez volt elég, mivel Bernek Péter 17 századdal hamarabb érintette a falat.

200 méter vegyesen „veterán” győzelmek születtek Jakabos Zsuzsanna és Cseh László révén, aki abban az évben (2000) szerezte első magyar bajnoki címét, mikor Milák Kristóf megszületett.

Cseh László: „Azért ez a mai adag elég fárasztó volt, közben néha eszembe jutott, hogy kell-e ez nekem. Aztán persze elfelejtem, mert bár rohadt fáradt vagyok, ám ez nem a kor miatt van, ugyanennyire kivoltam tíz éve is, csak azt már elfelejtettem… Persze, jól esik, hogy még mindig első tudok lenni, de ez még mindig nem az igazi, még kell melózni keményen, hogy hasonlítson is arra, amit szeretnék.”

Jakabos Zsuzsanna: „Edzőtáborból jöttünk, azaz már a kezdés előtt fáradtnak éreztem magam, ez azóta csak fokozódott. Természetesen örülök az aranyaknak, elsősorban a szerdai száz vegyes dobott fel, nagyon régen úsztam ugyanis percen belül. A mai kétszázon a gyorsot nem nyomtam annyira, mert azt gondoltam, szorosabb lesz a végén a 4×200, de szerencsére a lányok ügyesen megoldották, viszont ha már ők megnyomták, én sem fürödhettem le a sajátomat.”

Bohus Richárd: „Persze, örülök ennek a csúcsnak, de nem dob fel különösebben, mert ennél én sokkal jobbat várok magamtól. Igazából ma már a száz érdekel elsősorban, az ötvenet elengedtem, mert az olimpián akarok nyomot hagyni – viszont érzem a csaknem egy év kihagyást, és még mindig azt érzem, csupán az első lépcsőfokot hagytam el, azaz nagyon az elején járunk a fokozatos építkezésnek.”

Bernek Péter: „Ha van egy kis mersz a srácokban, és 150-nel a vége előtt még rápakolnak egy kicsit, akkor szerintem megvertek volna négyszázon, mert azért kezdtem kipurcanni. Azért még nagyon érződik a három hónap kihagyás, meg az is, hogy a brutál gyógyszerkúra után muszáj volt enni rendesen, és nyár végére felszaladt tíz kiló. Most már csak másfél-kettő maradt belőle, ennek kell még lemennie, és akkor rendben leszek. Egyébként jól érzem magam, a mai nappal is elégedett vagyok, de természetesen még nem tartok ott, ahol tavaly ilyenkor. Azért remélem, a világbajnokságra sikerül jó formába lendülni – felvetődött, hogy esetleg kihagyom, de akkor másfél év nemzetközi versenyzés maradna ki a nagy vb előtt. Úgyhogy belevágtam, és hát szerencsére ma már ott tartunk, hogy egy magyar bajnokságon is lehet nagyokat meccselni, ami elég jól felkészít decemberre.”

Bordás Beatrix: „Számítottam arra, hogy nyerni tudok, bár az idő lehetne jobb. Ez nagyjából annyi, amennyit tavaly jöttem Koppenhágában, bár szerintem nagyjából két tizedet elhagytam a fordulónál.”

Szabó Szebasztián: „Sokat jelent számomra, hogy életem első magyar bajnokságán aranyérmet tudtam nyerni. Csak néhány hónapja készülök Győrben, ha még többet edzhetek Petrov Ivánnál, ennél sokkal jobb időre leszek képes.”

A második nap győztesei:
férfiak:
50 m pillangó:

Szabó Szebasztián (Győri Úszó SE) 22.96 mp

400 m gyors:
Bernek Péter (BVSC-Zugló) 3:39.72 p

200 m vegyes:
Cseh László (Egri Úszó Klub) 1:55.95 p

4×50 m vegyesváltó:
Győri Úszó SE (Balog Gábor, Gyárfás Bence, Szabó Szebasztián, Lobanovszkij Maxim) 1:35.92 p

4×200 m gyorsváltó:
Egri Úszó Klub (Holló Balázs, Cseh László, Lakatos Dávid, Németh Nándor) 7:07.22 p

nők:
50 m pillangó:

Bordás Beatrix (Hullám SE) 26.17 mp

400 m gyors:
Fábián Fanni (Szegedi Úszó Egylet) 4:07.62 p

200 m vegyes:
Jakabos Zsuzsanna (Győri Úszó SE) 2:09.54p

4×50 m vegyesváltó:
Győri Úszó SE (Dobos Dorottya, Sebestyén Dalma, Ollé Mónika, Jakabos Zsuzsanna) 1:51.54 p

4×200 m gyorsváltó:
Győri Úszó SE (Szilágyi Gerda, Ollé Mónika, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna) 8:04.49 p

4×50 m vegyes gyorsváltó:
Győri Úszó SE (Lobanovszkij Maxim, Gyárfás Bence, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna) 1:32.77 p

További tartalmak