Musorujsag
Élő Eredmények

Belepottyant a medencébe – még angolnastátuszt sem érhetett el a pápuai úszó

m4sport.hu
Csütörtökön is folytatódott a rövidpályás úszó-világbajnokság bakiparádéja, ezúttal egy Pápua új-guineai versenyző adott okot némi mosolygásra, mikor a rajtkőre hajolva nem tudta megtartani egyensúlyát és beleesett a medencébe.

A rövidpályás-vb versenyeit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A hangcsoui vébé eddig is sok érdekességet tartogatott, a korábbi napokon bővan jutott látnivaló az úszást felületesen vagy egyáltalán nem kedvelők számára is. Az első napon az afgán Ramah Arifi 100 mellen döntött úgy, a szám neve elé biggyesztett százas csupán lehetőség, és a fele pont elég egyszerre, nem is törte magát a mihamarabbi beérésre, mintha csak orvosi javallatra ugrott volna le az usziba némi egészségügyi tempózásra.

Nem így szerdán, a ruandai Lidwine Umuhoza, aki a női 100 gyors előfutamában állt bele az elemek csatájába, jelesül a levegőért a vízzel. A fordulókat nem erőltette, éppen elég volt teljesítenie a távot. Természetesen tapsvihar fogadta sikeres erőfeszítését.

Josh Tarerének azonban az sem adatott meg, hogy megmutassa, mit tud: egyszerűen belezúgott a medencébe az 50 gyors csütörtöki előfutama előtt, pedig egyre magasabbra emelt lábával igyekezett egyensúlyozni, elkerülve az elkerülhetetlent. A pápuai bizonyította igazi verenyzőmatériából gyúrták, visszaült volna lóra, ami ledobta, de miután újra rajtkőre pattant, ha nehezen is, de tudomására hozták, ez nem az ő világbajnoksága lesz, a csobbanása rossz rajtnak minősült, ami kizárást vont maga után. Szegényt szíven ütötte a dolog, amíg a többiek teljesítették a távot, Tarere végig a térdére támaszkodva roskadt magába, majd megcsalatva sírva ódalgott tova.

 

További tartalmak