Hosszú Katinka aranyéremmel zárta a rövidpályás úszó-vb-t

Negyedik aranyérmét szerezte a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon Hosszú Katinka, aki nagy fölénnyel győzött a 200 méteres vegyesúszás szombati döntőjében.


Hosszú több mint egy másodperccel jobb idővel került a fináléba, mint a második kínai Je Si-ven, akitől pályafutása során legutóbb kikapott ebben a számban, még 2012-ben az isztambuli rövidpályás vb-n, ahol riválisa londoni olimpiai bajnokként indult.

A fináléban a pillangót követően hét tizedes előnnyel fordult Hosszú, háton ebből egy keveset elveszített. Mellen csak az amerikai Kathleen Baker tartotta vele a lépést, de a gyorsra fordulva eldőlt a csata, Hosszú összességében magabiztosan nyert.

A 29 éves magyar úszó 2:03.25-ös idővel diadalmaskodott, második az amerikai Melanie Margalis (2:04.62), harmadik pedig Baker (2:05.54) lett.

200 vegyes
Mivel a háromszoros olimpiai bajnok a 200 vegyes érdekében visszalépett a 100 pille szombat délelőtti selejtezőjétől, ez volt az utolsó úszása a rövidpályás vb-n.

Hosszú Katinka így öt éremmel zárta a világbajnokságot: kedden 400 vegyesen ünnepelhetett aranyat, szerdán 200 pillangón bizonyult a legjobbnak, míg 100 háton 7 századdal maradt le az aranyéremről, pénteken pedig 100 vegyesen védte meg címét.